X

El Bisbat de Mallorca impulsa ‘Maiorica Sacra’, un projecte per divulgar el patrimoni religiós de l’illa

L'objectiu és ajuntar tota la informació i la promoció del patrimoni eclesiàstic en una mateixa plataforma

08/11/2023

El Bisbat de Mallorca impulsa ‘Maiorica Sacra’, un projecte per divulgar el patrimoni religiós de l’illa

Cati Alzamora

Tot el patrimoni religiós de Mallorca es divulgarà a partir d’ara partint dels eixos d’un nou projecte que du per títol ‘Maiorica Sacra’. El Bisbat de Mallorca ha presentat aquest dimecres la iniciativa, que neix amb l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni religiós de Mallorca, així com els projectes de conservació i millora que s’hi duen a terme.

La iniciativa està inspirada en un projecte semblant, dut a terme a Catalunya des de fa 10 anys. Avui, s’ha presentat a l’ermita de Castellitx a Algaida, amb l’assistència del bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, i els representants institucionals. El principal punt de partida és una nova pàgina web que n’ajuntarà tota la informació en una plataforma.

Francesc Vicenç, vicari de Patrimoni del Bisbat, ha recordat la importància de divulgar el patrimoni religiós, que representa el 80% del patrimoni històric de l’illa. Sandra Rebassa, tècnica de Patrimoni del Bisbat, ha explicat que la plataforma principal per a la divulgació serà una nova pàgina web, que ja està en funcionament i que s’anirà completant de manera progressiva amb tota la informació relativa al patrimoni religiós i als projectes de recuperació i conservació que du a terme el Bisbat.

El web es pot consultar aquí. També s’ha presentat un espot promocional per donar a conèixer el projecte.

08/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Norma Beatriz Del Toro Méndez 09/11/2023

    Muy interesante iniciativa. Con el profesor de Historia Josep Borne, quien ses conocedory un apasionado del tema, hemos podido hacer visitas guiadas a muchísimas iglesias de toda la isla, y realmente el patrimonio religioso de Mallorca es impresionante y maravilloso. Digno de conocerse más aún. Gracias por la iniciativa.