X

El Bisbat de Mallorca incorpora quatre nous diaques permanents

Són homes casats que, igual que els capellans, podran batiar o casar, però no confessar o celebrar l'eucaristia

11/12/2021

El Bisbat de Mallorca incorpora quatre nous diaques permanents

Redacció

La Diòcesi de Mallorca ha incorporat aquest dissabte quatre nous diaques permanents. La seva missió: ajudar la comunitat cristiana. Són una figura tot sovint desconeguda. Ocupen una categoria per davall dels preveres. S’assemblen als mossens en què poden batiar, casar o oficiar funerals. Però no podran confessar, ungir els malalts, celebrar l’eucaristia o consagrar.

Els quatre nous diaques permanents són Lluís Servera, de Montuïri; Lluís Florit, de Manacor; Simó Tortella, de Porreres, i Gabriel Torrandell, de Pollença. Són homes casats i amb feina (a excepció d’un d’ells, que ja està jubilat). No cobraran cap sou de l’Església.

Han tardat entre cinc i set anys a preparar-se per al dia de la seva ordenació a mans del bisbe. La Seu de Mallorca ha acollit la cerimònia de les persones que oferiran el seu servei a l’Església catòlica. Després de la imposició de mans i l’atorgament de l’estola, han assistit Sebastià Taltavull en la celebració de la seva primera missa dins de la jerarquia eclesial.

A més dels 19 diaques que hi ha a l’actualitat, el Bisbat de Mallorca té sis persones més en procés de formació.

11/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris