X

El Bisbat de Menorca aparta una catequista per casar-se amb una dona

L'afectada diu que l'Església no li ha donat altre opció que el matrimoni civil i el bisbe de Mallorca demana diàleg

26/10/2020

Redacció

El Bisbat de Menorca retira una catequista per haver contret matrimoni civil amb una altra dona. La seva parròquia, el Centre de Sant Miquel a Ciutadella, ha expressat públicament la seva disconformitat amb la decisió, i fins i tot el bisbe de Mallorca ha demanat més diàleg en aquest cas.

Després de 5 anys fent classes de catequesi, Carme Mascaró ha estat apartada de les seves funcions a la comunitat de Sant Miquel de Ciutadella per haver contret matrimoni civil, en comptes de casar-se per l’església. En un comunicat publicat al full parroquial, la catequista diu que s’ha sentit exclosa per la seva condició d’homosexual. Explica que, actualment, ella i la seva parella no tenen cap altra opció per unir-se legalment.

El Bisbat de Menorca ha contestat avui matí amb un comunicat, on justifica la seva decisió per “coherència” amb el missatge de l’Església.

Però a la diòcesi de Mallorca, el bisbe ciutadellenc, Sebastià Taltavull, ha demanat diàleg a les parts.

L’afectada també ha rebut el suport públic del Grup de Catequistes de la seva parròquia, que ha dit que des de Sant Miquel continuaran donant testimoni als infants que el missatge de Jesús és estimar sense condicions.

26/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris