SOCIETAT

El ‘boom’ del teletreball dispara la demanda als coworkings de Menorca

Es tracta d'espais de treball compartits entre professionals de sectors molt variats


L’impuls que ha viscut el teletreball arran de la pandèmia ha posicionat Menorca com un indret idoni per treballar a distància. Un fet que s’ha deixat notar en els coworkings que hi ha a l’illa. Aquests espais de treball compartit han experimentat un increment de la demanda, sobretot a l’estiu. Alguns d’ells, com el que l’Associació Innovem té a Maó, tenen el cartell de complet des de fa dies. Hi ha des de professors de ioga, dissenyadors gràfics o veterinaris, entre d’altres. N’hi ha que son menorquins, però també hi ha usuaris de la península, italians, anglesos o fins i tot australians. Itziar Lecea, impulsora del Coworking Menorca ubicat al centre de Ciutadella, detalla que els usuaris son variats, des de persones que arriben amb el seu vaixells, propietaris de segones residències o menorquins que viuen fora i vénen a l’illa a passar les vacances o una temporada.

Un dels avantatges d’aquestes oficines compartides és que ofereixen connexió a internet a gran velocitat. Una exigència de la majoria de clients que, en moltes ocasions, pateixen les dificultats per navegar als centres històrics, lluny dels nuclis urbans o en alguns complexes turístics. Precisament, un hotel d’interior ha apostat també per aquest model de negoci. És l’Adlivitum, el primer establiment a l’illa que ofereix el que es coneix com a coliving, una nova fórmula residencial que permet conciliar la vida laboral i social.

La demanda creixent pel teletreball fa que les administracions també hi apostin. A Es Mercadal, l’Ajuntament impulsa un coworking que reobrirà properament, mentre que Sant Lluís ja té previst invertir 25.000 euros per un espai d’aquestes característiques a Punta Prima. A més, el Consell Insular es promocionarà a partir d’ara com a destí per al teletreball.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |