societat

El brot de Covid-19 és considerat pandèmia global

A les Balears ja hi ha els primers esdeveniments ajornats

El+brot+de+Covid-19+%C3%A9s+considerat+pand%C3%A8mia+global

L’Organitzacio Mundial de la Salut (OMS) qualifica de pandèmia el brot de Covid-19, que afecta ja 114 països. La bona notícia és que dels més de 121.000 contagiats, més de 66.000 persones han superat la malaltia. A Espanya, els casos de coronavirus apugen a 2.152 infectats, mentre que a les Illes s’han registrat fins ara 16 casos, un dels quals ha estat donat d’alta. Set persones estan ingressades i 8 reben atenció domiciliària.

Tot i no haver-hi transmissió comunitària, s’extremen les mesures per fer front al Covid-19 a les Illes Balears. El Govern ha prohibit tots els actes públics de més de 1.000 persones, en els 30 dies vinents, per evitar l’expansió del coronavirus. Els esdeveniments prevists amb manco persones hauran de demanar autorització a Salut Pública.

En aquest sentit, la Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització ha anunciat que queden ajornades les 3 proves d’oposicions a les Illes convocades per als propers 30 dies. L’organització del Palma International Boat Show també ha decidit canviar de dates. La fira nàutica finalment es durà a terme del 4 al 7 de juny. I la UIB(é) també ha ajornat 3 esdeveniments que s’havien de dur a terme entre aquesta setmana i la que ve, entre els quals hi ha les Jornades de Portes obertes per a futurs estudiants que esperava rebre més de 4 MIL persones i la Jornada sobre l’Envelliment Actiu.

Per altra banda, davant la demanda de 40 creuers de fer escala a Palma per evitar els ports italians, la delegada del Govern, Aina Calvo, ha afirmat que la decisió final dependrà de les autoritats sanitàries.

El Consell General del Poder Judicial ha adoptat també una sèrie de mesures. Els jutges podran suspendre els judicis per motius sanitaris en les zones amb major afectació pel coronavirus. Així mateix, es restringirà el públic als judicis i s’espaiaran en el temps les vistes per evitar aglomeracions.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La FEBT demana l’ajornament de la limitació a 80km/h de la Via Cintura de Palma

La Federació Balear de Transports sol·licita que s'habiliti un nou carril en ambdues per al transport professional, per al transport...

Detingut un dels manifestants que el passat dia 12 va rompre un vidre del Parlament

Delegació del Goven el sancionarà amb 30.000 euros per posar en perill la seguretat ciutadana

L’Aeroport d’Eivissa torna a presentar una imatge similar als inicis de la pandèmia

Grups de guàrdies civils vigilen que ningú surti d'Eivissa sense causa degudament justificada

Els tests massius a Sant Antoni detecten 69 positius d’entre 5.443 proves fetes

Dijous, 28 de gener, el dispositiu de filtratge començarà al poliesportiu Municipal de Santa Eulària.