societat

El brot de Covid-19 és considerat pandèmia global

A les Balears ja hi ha els primers esdeveniments ajornats

El+brot+de+Covid-19+%C3%A9s+considerat+pand%C3%A8mia+global

L’Organitzacio Mundial de la Salut (OMS) qualifica de pandèmia el brot de Covid-19, que afecta ja 114 països. La bona notícia és que dels més de 121.000 contagiats, més de 66.000 persones han superat la malaltia. A Espanya, els casos de coronavirus apugen a 2.152 infectats, mentre que a les Illes s’han registrat fins ara 16 casos, un dels quals ha estat donat d’alta. Set persones estan ingressades i 8 reben atenció domiciliària.

Tot i no haver-hi transmissió comunitària, s’extremen les mesures per fer front al Covid-19 a les Illes Balears. El Govern ha prohibit tots els actes públics de més de 1.000 persones, en els 30 dies vinents, per evitar l’expansió del coronavirus. Els esdeveniments prevists amb manco persones hauran de demanar autorització a Salut Pública.

En aquest sentit, la Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització ha anunciat que queden ajornades les 3 proves d’oposicions a les Illes convocades per als propers 30 dies. L’organització del Palma International Boat Show també ha decidit canviar de dates. La fira nàutica finalment es durà a terme del 4 al 7 de juny. I la UIB(é) també ha ajornat 3 esdeveniments que s’havien de dur a terme entre aquesta setmana i la que ve, entre els quals hi ha les Jornades de Portes obertes per a futurs estudiants que esperava rebre més de 4 MIL persones i la Jornada sobre l’Envelliment Actiu.

Per altra banda, davant la demanda de 40 creuers de fer escala a Palma per evitar els ports italians, la delegada del Govern, Aina Calvo, ha afirmat que la decisió final dependrà de les autoritats sanitàries.

El Consell General del Poder Judicial ha adoptat també una sèrie de mesures. Els jutges podran suspendre els judicis per motius sanitaris en les zones amb major afectació pel coronavirus. Així mateix, es restringirà el públic als judicis i s’espaiaran en el temps les vistes per evitar aglomeracions.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Importants retencions per l’accident d’un camió a la sortida de Maó

La Guàrdia Civil dóna pas altern als cotxes, mentre s'intenta aixecar el vehicle i retirar-lo de la via

Festa multitudinària a dos vaixells fondejats a la costa de Sant Lluís

La festa, on no s'haurien respectat les mesures de prevenció, s'allargà durant hores

L’últim balanç de la Covid-19 a les Balears: 67 casos més, 327 casos actius, 19 persones curades i cap mort

La Conselleria ha explicat que durant els últims dies s'ha produït un increment de comunicació de casos al Ministeri, que...

Tres beneficiaris dels Serveis Socials de Vila denuncien que els deixen al carrer

L'Ajuntament d'Eivissa diu que els segueix assessorant i que les places són per a gent en risc d'exclusió social