X

El cadirat gòtic de Porreres llueix com a nou

El mobiliari, de 1447, ha estat restaurat gràcies a la col·laboració entre el Consell de Mallorca i el Bisbat

16/08/2021

El cadirat gòtic de Porreres llueix com a nou

Després de més de 500 anys gairebé en l’oblit, un conjunt de cadires gòtiques de l’església parroquial de Porreres tenen una nova vida. Es tracta de 22 cadires amb motius heràldics i bíblics ubicades al cor de l’església Nostra Senyora de Consolació. Daten de l’any 1447, són obra del mestre barceloní Macià Bonafè i formaven part d’un conjunt molt més gran, de 66 cadires. Durant el segle XVII, per motius encara desconeguts, es van dividir. Una trentena van anar a parar a l’església de Sant Francesc de Palma i 22, a Porreres. N’hi ha 12 que estan desaparegudes.

El cadirat escultural estava en un estat molt vulnerable, afectat pel pas del temps i els corcs. Feia anys que se’n perseguia la restauració a Porreres. La consellera de Cultura de Mallorca, Bel Busquets, considera que era “urgent” fer-ho. Finalment, el Consell de Mallorca i el Bisbat han col·laborat en la restauració, unes tasques que van començar el 2018 i que enguany han rebut l’empenta final. Han costat 50.000 euros, finançats íntegrament pel Consell.

La restauració s’ha presentat en públic en acabar la missa solemne de les festes de Sant Roc i els veïnats ja han pogut pujar al cor per comprovar-ne el nou estat de conservació.

16/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris