X

El caixer casat de Maó, entre la responsabilitat del càrrec i la il·lusió per reprendre la festa

Després del Caixer Batle, serà la màxima autoritat dels Jaleos de les Fetes de Gràcia, on enguany participaran 132 caixers

05/09/2022

El caixer casat de Maó, entre la responsabilitat del càrrec i la il·lusió per reprendre la festa

A Maó, recta final de la preparació pels actes centrals de les Festes de Gràcia, els Jaleos, els quals es viuran aquests pròxims dimecres i dijous i en els quals, enguany, hi participaran un total de 132 caixers comandats pel Caixer Casat.

Després que en els dos darrers anys no es poguessin celebrar les festes, aquests són dies de molta feina pels caixers. Per exemple, han de comprovar que la roba no els ha quedat petita i que compten amb tots els detalls a punt. Però qui viu aquests dies amb especial responsabilitat és el Caixer Casat, Ignacio Benítez Catchot, qui, amb més de trenta d’anys d’experiència, és la màxima autoritat de la qualcada, després del Caixer Batle.

Els caixers afinen els seus preparatius i també els dels cavalls. Hi ha moltes ganes de festa i, malgrat que en els actes protocol·laris han de ser puntuals, dins la plaça, amb els Jaleos, gaudiran al màxim, sense frisar.

Però si ser la segona autoritat dins la qualcada és una responsabilitat important, l’orgull d’aquest Caixer Casat és doble: la seva filla, n’Emma Benítez Torrent, és la Caixera Fadrina, qui durà la bandera.

Perquè tant Emma com la resta de caixers puguin xalar de les Festes de Gràcia amb seguretat, enguany la Junta de Caixers ha decidit, amb el suport econòmic de l’ajuntament, que tots els participants dels Jaleos comptin amb una assegurança pels seus animals.

A més, en aplicació de la Llei de Benestar Animal, s’incrementaran el nombre d’abeuradors, es posaran més punts d’ombra i s’instal·larà una carpa pel veterinari i el ferrer, apart d’ementre àudios informatius per vetlar per la protecció de cavalls i caixers.

05/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. José Costa Truyol ( Pito) 06/09/2022

    El reviure les festes: Despres del dos anys que em passat, es una alegria per la gents que caudeix de els cavalls, la sensació es palesa al veurel demunt del seus cavalls les sevas caras plenas de bon sonriure,jo coma caixer mes vei de la Colcada de Maó, desde casa sentir el Flabiol me fa escarufar la pell, esper que el any vinet estigui en condicion de torar-me possar la Gindole i levita per poder sorti. Desde aqui a tos i totes els meus parabens, que la feste sigui per vusaltres, que a la vagada la doneu al nostre pobla de Maó. Pito Costa caixer- vetera