economia

El calabruix malmet la vinya del Raiguer

En deu minuts, el calabruix va afectar els cultius de Santa Maria, Consell i Biniali. Els ametllers també n'han patit les conseqüències


Ràpida però molt intensa. La tempesta patida a Mallorca la nit de dissabte a diumenge ha danyat la vinya a Santa Maria, Consell i Biniali. També ha afectat l’ametlla, just quan faltaven només 10 dies per recollir-la.

En qüestió de 10 minuts el calabruix va provocar destrosses importants. Una de les vinyes perjudicades és la de la Bodega Ribas de Consell. Això sí, encara no han calculat les pèrdues econòmiques. És prest per fer-ho. “El problema serà que els grans que estan tocats faran perdre els altres”, anticipa l’encarregat de les vinyes, Toni Colom.

En total, tenen 30 hectàrees i no saben quina quantitat podran salvar. Tot, després d’un any complicat per la presència d’un fong. Ara, quan semblava que el veremar aniria bé, el calabruix ho ha canviat tot.

Avui mateix al capvespre aplicaran un tractament ecològic per intentar salvar la major part possible de raïm. Però ja tenen clar que, enguany, la producció de vi davallarà.

A més de la vinya, altres cultius com els ametllers també han patit a conseqüència del calabruix. Moltes ametlles han caigut en terra quan només quedaven deu o dotze dies perquè estiguessin llestes per tomar-les.

Unió de Pagesos preveu que el balanç de danys sigui encara major els pròxims dies. Creuen que l’horta també estarà afectada.


Carrers anegats en la primera tempesta de l’estiu

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Ibèria planteja un ERTO als sindicats per causes organitzatives i productives

La companyia proposa la mesura davant la possibilitat que els ERTO per força major no es prorroguin en el sector...

Les Pitiüses han estat les illes més triades de les Balears pel turisme nacional

Segons Logitravel, Eivissa ha tingut un creixement del 14% i Formentera del 7%

Un 30% de locals de restauració han tancat des que va començar la pandèmia

Un d'aquests casos és el d'en Francisco que el dia 30 de novembre abaixarà la persiana del seu local

Algaida i Porreres uneixen forces per potenciar el petit comerç

Els dos municipis faran formacio perquè es millori la presència a internet i xarxes socials