societat

El calçat de Menorca ha perdut quinze fàbriques i 250 llocs de feina en els darrers dotze anys

Les empreses de l'illa facturen gairebé una quarta part menys que el 2007 i els industrials amb experiència hi veuen poca solució

El+cal%C3%A7at+de+Menorca+ha+perdut+quinze+f%C3%A0briques+i+250+llocs+de+feina+en+els+darrers+dotze+anys

Fa uns dies les excavadores van començar a enderrocar l’antiga fàbrica de Flavio Cavaller a Ciutadella. Un senyal del pes que ha anat perdent la indústria tradicional a Menorca per mor de la insularitat, el turisme i la crisi.

El sector del calçat produeix cada any a Menorca un milió i mig de parells de sabates, però el volum de negoci s’ha reduït en una quarta part. Les empreses de l’illa facturen 62 milions d’euros, gairebé 20 menys que el 2007. S’han perdut 15 fàbriques i 250 llocs de feina pel camí. El tancament de Patricia, el 2010, o el posterior de Calzados FerreriasFlavio Cavaller i Calzados Jover ha deixat el sector del calçat a Menorca amb només 28 empreses actives i 700 treballadors. Els professionals avisen: no hi ha prou interès a formar-se i manca relleu generacional.

David Marquès ha analitzat aquesta evolució i la situació actual del sector amb el Mestre Artesà del calçat Tolo Genestar i l’expresident de PIME Menorca Antoni Juaneda.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Finalitzen les tasques d’exhumació a Son coletes amb un balanç de 18 víctimes localitzades

Entre aquestes restes, han aparegut els cossos de dues dones, enterrades juntes, una damunt de l'altra, que varen ser cobertes...

Mor un motorista de 20 anys a la carretera de la Serra

L'accident ha tengut lloc entre les 00.30 i les 1.00 hores en el quilòmetre 96