societat

El calendari de vacunació a les Illes: torn per als cuidadors de grans dependents

Salut ha injectat 200 de les 5.500 vacunes d'AstraZeneca que ja han arribat a les Illes


Salut ha injectat 200 de les 5.500 vacunes d’AstraZeneca que ja han arribat a les Illes. Aquests vaccins s’han inoculat entre els grans dependents menors de 55 anys, tal com marca el Ministeri de Sanitat. A partir de la setmana que ve s’agilitzarà la injecció d’aquest antídot entre el col·lectiu sanitari i sociosanitari que encara no s’ha vacunat. És a dir, personal de les farmàcies, psicòlegs, logopedes i altres col·lectius.


Salut ja ha administrat 200 dosis d’Astrazeneca a grans dependents i cuidadors menors de 55 anys

En aquest moment, s’està acabant de tancar el cens de persones que rebran el vaccí d’AstraZeneca a partir de la setmana que ve. Està previst que aquest gruix de personal sanitari i sociosanitari sigui vacunat a través de punts com l’antic hospital Son Dureta, segons explica la responsable d’infermeria del Centre de Salut es Trencadors de Llucmajor, Marta Escobar, en declaracions a IB3 Ràdio.

Vacunació de dependents dins l’ambulància

Pel que fa a la campanya dels grans dependents hem de dir que la setmana que ve es començarà a vacunar a tots els seus cuidadors, tant si són professionals com si no ho són. Els majors de 80 anys seran el proper grup a qui Atenció Primària vacunarà a partir del mes de març.

La responsable d’infermeria del Centre de Salut es Trencadors de Llucmajor, Marta Escobar, ha explicat que, tal i com s’ha fet amb els grans dependents, es farà una sectorització de la població major de 80 anys per evitar que no es perdi cap de les vacunes de Pzifer que se’ls administraran ja que, una vegada obert el vial, la seva vida útil és de 6 hores. Escobar afirma també que aquesta població es dividirà per edats.

Així com es fa amb els grans dependents, amb les persones majors de 80 anys la vacunació també es farà al centre de salut o en domicili depenent del grau de mobilitat. Si fos necessari se’ls transportarà en ambulància fins al PAC o ambulatori i se l’injectarà l’antídot dins la mateixa ambulància. Això és així perquè el vaccí de Pzifer no es pot transportar en vehicle.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Arranz insisteix en el certificat covid per eliminar restriccions a l’hostaleria i a l’oci nocturn

La mesa de diàleg social revisarà les mesures anticovid demà dilluns

El gener caduquen les primeres vacunes contra la covid emmagatzemades a Mallorca

Les dosis expiraven a l'octubre, però el Ministeri de Sanitat i els fabricants han esbrinat que es poden allargar tres...

400 persones participen a la cursa solidària per a la fibrosi quística

L'objectiu és ajudar els afectats i reclamar més ajuda i investigar per superar la malaltia

“Llibertat Llucmajor” demana la paralització dels projectes de parcs fotovoltaics

"Amb un 73% de mallorquins que secunden millorar la sobirania alimentària de les illes,  cobrir terreny fèrtil i augmentar el consum de territori perquè empreses de fora de Mallorca puguin...