X

El Camí de Cavalls atrau visitants a l’hivern, però troben la majoria de serveis turístics tancats

El Consell de Menorca invertirà un milió d'euros l'any que ve en el manteniment i millora del traçat

07/12/2022

El Camí de Cavalls atrau visitants a l’hivern, però troben la majoria de serveis turístics tancats

En Christian Ferrer ha vingut de Catalunya per fer el camí de cavalls. Explica que l’hivern li va semblar la millor època per a la seva afició, el senderisme. No és l’únic turista que pensa així. Des de la seva obertura completa, fa 12 anys, el camí de cavalls s’ha convertit en un dels actius desestacionalitzadors més potents de Menorca. Joao Marquès, guia del camí de cavalls, diu que és el resultat de la promoció del camí en revistes especialitzades i la repercussió de proves esportives com la Trail Camí de Cavalls, però sobretot el boca a boca dels aficionats.

És el cas de Raul Garcia i Raul Moreno, que han desembarcat per primera vegada a Menorca: al desembre, i a cop de pedal. Estan molt contents amb l’experiència de fer la volta a Menorca en bicicleta, però diuen que han trobat algunes dificultats. D’una banda, l’humitat del camí i la duresta d’algunes etapes, i de l’altra banda, que han trobat les urbanitzacions tancades i han tingut problemes, per exemple, per comprar aigua durant les etapes.

Aquest tipus de turisme té dues puntes de demanda, a la Setmana Santa i a l’octubre, i llevat de les empreses especialitzades, sovint es troben amb els serveis turístics de transport, allotjament i restauració tancats. Joan Febrer, director de 40 Nord Outdoor, explica que a poc a poc, hi ha alguns petits hotels que opten per mantenir obert tot l’any, però que encara hi ha molt camí per recórrer perquè el turisme d’hivern mai no arribarà (ni ho pretén) a les xifres del turisme de sol i platja.

El Consell de Menorca destinarà un milió d’euros del seu pressupost al camí de Cavalls. A més de les tasques de manteniment, l’any que ve s’invertiran 118.000 euros per instal·lar sanitaris químics al camí i 380.000 euros per modificar una part del seu traçat.

07/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris