X

El candidat de Vox a la Batlia de Palma compta amb una investidura en minoria dissabte del popular Jaime Martínez

Fulgencio Coll circumscriu l'entrada en el govern de Cort, que "avala" els vots que ha aconseguit del 28M, a les negociacions entre PP i Vox que s'estan produïnt al Parlament i al Consell de Mallorca

14/06/2023

El candidat de Vox a la Batlia de Palma compta amb una investidura en minoria dissabte del popular Jaime Martínez

El candidat de Vox a la Batlia de Palma, Fulgencio Coll, en una imatge d'arxiu.

El candidat de Vox a la Batlia de l’Ajuntament de Palma, Fulgencio Coll, ha afirmat que el candidat popular, Jaime Martínez, té la iniciativa per negociar amb Vox un “govern sòlid i fer un canvi de rumb” i, segons Coll, “estic a l’espera”. Tot i que el líder ultraconservador a Palma assegura que per a aquest dissabte 27 de juny, quan es constituiran els ajuntaments, serà investit el candidat del PP com a batle de Ciutat: “Nosaltres estem esperant, però ho tenc molt clar. Jo no faré dues passes: o entrem ara, que és quan s’ha d’entrar, o no entrem i passem a l’oposició. I farem una oposició de manera constructiva. Nosaltres venim aquí a donar millor estabilitat, sigui en el Govern de les Illes o en el govern municipal”.

En una entrevista a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio, Coll ha explicat que des de la seva formació no tenen intenció de fer canvis de cadires: “Volem canvi de política”. Tanmateix, i encara donant per fet que el PP manarà en solitari a Ciutat, no descarta canvis d’última hora, perquè “la mesa de negociacions està lligada al que es negocií al Parlament i el Consell de Mallorca“. En aquest sentit ha al·ludit a l’arribada a les Illes “d’una persona de la màxima confiança del nostre president -Santiago Abascal- que ha vengut de Madrid després de coordinar les converses a València” per formar-hi el Govern de la Generalitat.

“Dissabte sortirà el candidat de la llista amb major número, és a dir, la de Jaime Martínez, que en té 11. Les nostres negociacions entre Vox i PP depenen de les negociacions al Parlament i al Consell. Aquí s’ha d’esperar un poc. I la millor solució és la que s’ha fet a la Comunitat Valenciana, on el PP no ha tengut problema de tenir Vox per governar junts. Aquí es pot fer el mateix. Ara ja tenim batles del PP gràcies a Vox com a Calvià o Alcúdia”. Per altra banda, per a Coll, no obstant, les eleccions “més importants” seran les del 23J, “la darrera oportunitat per treure Pedro Sánchez i fer polítiques d’estat d’altura”.

14/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT