Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

meteorologia

El canvi climàtic deixa sense menjar el pingüí emperador i a punt d’extingir-se

L'augment de temperatura actual modifica l'entorn natural on s'alimenta


El pingüí emperador estarà a punt d’extingir-se el 2100, amb la pràctica totalitat de les colònies desaparegudes a conseqüència del canvi climàtic.

L’augment de temperatura actual modifica l’entorn natural on s’alimenta. L’emperador és l’espècie de Pingüí més grossa, amb una mitjana de 115 cm d’altura. No sembla hàbil en terra ferma ni tampoc pot volar però és un extraordinari nedador. Els pingüins es submergeixen en l’aigua gèlida de l’Oceà Antàrtic per a capturar els calamars i els peixos petits dels quals s’alimenta. Pot baixar a una profunditat de 200 metres i aguantar 20 minuts sense sortir a la superfície. En fer-ho retorna al seu hàbitat, les plaques de gel que suren i ocupen una extensió considerable, de milers de km2. És allà on reposa, s’arrecera dels seus depredadors i estableix les seves colònies. La seva població total actual es calcula en uns 600,000 exemplars, amb unes 280,000 parelles reproductores.

En l’actualitat algunes zones de la Península Antàrtica el gel s’ha reduït fins a un 60% i el que queda es fon més prest, és més prim i ocupa una extensió menor que en el passat. En conseqüència la població de pingüins emperador s’ha reduït en un 50% en algunes colònies i una d’elles, a la Mar de Weddell, ja va desaparèixer per complet l’any 2016. Si es manté aquesta tendència, la pèrdua de gel afectarà el 98% de les colònies, que s’hauràn gairebé extingit a l’any 2100. Aquesta és la principal conclusió a la qual arriba un nou estudi publicat el passat 3 d’agost a la revista Global Change Biology. És per això que el Servei de Pesca i Vida Silvestre dels EUA proposa incloure el pingüí emperador en la llista d’espècies amenaçades. El seu futur a curt termini tampoc és gaire esperançador. Al 2050 la població total s’haurà reduït entre un 26 i un 47%.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Es manté l’avís groc a Eivissa i a Formentera per pluges, tempestes i mala mar

S'han acumulat més de 125 litres i hi hagut inundacions i carreteres tallades. A la Ctra. Sant Antoni a Eivissa,...

Canvi de temps: tempestes i caiguda del termòmetre

La temperatura baixarà entre 4ºC i 8ºC i la màxima se situarà entre els 17ºC i els 22ºC

Les vergonyes dels que signaren l’Acord París: augmenta un 240% la producció de carbó i un 47% la del petroli

Els països rics segueixen produint combustibles fòssils molt per damunt de les energies renovables. La pitjor part se l'enduen els...

La previsió del temps: Uns dies de temps tranquil

Dies assolellats alguns niguls ens acompanyaran durant la setmana