Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

meteorologia

El canvi climàtic deixa sense menjar el pingüí emperador i a punt d’extingir-se

L'augment de temperatura actual modifica l'entorn natural on s'alimenta


El pingüí emperador estarà a punt d’extingir-se el 2100, amb la pràctica totalitat de les colònies desaparegudes a conseqüència del canvi climàtic.

L’augment de temperatura actual modifica l’entorn natural on s’alimenta. L’emperador és l’espècie de Pingüí més grossa, amb una mitjana de 115 cm d’altura. No sembla hàbil en terra ferma ni tampoc pot volar però és un extraordinari nedador. Els pingüins es submergeixen en l’aigua gèlida de l’Oceà Antàrtic per a capturar els calamars i els peixos petits dels quals s’alimenta. Pot baixar a una profunditat de 200 metres i aguantar 20 minuts sense sortir a la superfície. En fer-ho retorna al seu hàbitat, les plaques de gel que suren i ocupen una extensió considerable, de milers de km2. És allà on reposa, s’arrecera dels seus depredadors i estableix les seves colònies. La seva població total actual es calcula en uns 600,000 exemplars, amb unes 280,000 parelles reproductores.

En l’actualitat algunes zones de la Península Antàrtica el gel s’ha reduït fins a un 60% i el que queda es fon més prest, és més prim i ocupa una extensió menor que en el passat. En conseqüència la població de pingüins emperador s’ha reduït en un 50% en algunes colònies i una d’elles, a la Mar de Weddell, ja va desaparèixer per complet l’any 2016. Si es manté aquesta tendència, la pèrdua de gel afectarà el 98% de les colònies, que s’hauràn gairebé extingit a l’any 2100. Aquesta és la principal conclusió a la qual arriba un nou estudi publicat el passat 3 d’agost a la revista Global Change Biology. És per això que el Servei de Pesca i Vida Silvestre dels EUA proposa incloure el pingüí emperador en la llista d’espècies amenaçades. El seu futur a curt termini tampoc és gaire esperançador. Al 2050 la població total s’haurà reduït entre un 26 i un 47%.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Adeu a la pols i les pluges de fang

Temps tranquil i assolellat, amb niguls prims i amb una temperatura diürna entre els 27 i els 31ºC

La previsió del cap de setmana: calitja, calor, cel mig ennigulat i basca

Aquests dies tornarem a patir nits tropicals amb la pujada de les temperatures mínimes

Hidrofòbia del sòl, un factor més de les revingudes de torrents i inundacions per la DANA

La terra, després de l’estiu, està molt eixuta, ha perdut molta humitat i, enlloc d’absorbir la pluja torrencial, esdevé impermeable...

Comença la tardor: els dies s’escurcen i entra l’horari d’hivern

Del 4 de setembre al 14 d’octubre es perden més de 2 minuts i 30 segons diaris de claror a...