X

El canvi climàtic ha deixat un 2022 de calor, poca pluja i fenòmens atmosfèrics extrems

Els experts el qualifiquen d'històric i adverteixen que ens haurem d'acostumar a aquestes condicions climàtiques

08/01/2023

El canvi climàtic ha deixat un 2022 de calor, poca pluja i fenòmens atmosfèrics extrems

Redacció

Aquest diumenge tenim una mica de vent, però si hem de descriure l’any 2022, podríem dir: calor, poca pluja i fenòmens atmosfèrics extrems. Els experts el qualifiquen d’històric i adverteixen que ens haurem d’acostumar a aquestes condicions climàtiques.

Tomàs Salom, meteoròleg d’IB3, ha explicat que “hem tengut anomalies sempre superiors als dos graus, i això no és habitual. Mesos com el del juny o desembre passat han estat extraordinaris, gairebé hem arribat als 3 graus d’anomalia, una autèntica barbaritat en aquest sentit”. A més, ha destacat les temperatures nocturnes, ja que “hem tengut una barbaritat de nits tropicals i tòrrides”. També ha ressaltat que la temperatura de la mar ha estat dos graus superior del que tocaria i que les precipitacions han estat desiguals, efímeres i de petites dimensions. Amb tot, s’han encadenat més incendis forestals i fenòmens adversos.

Una situació a la qual ens haurem d’acostumar, ja que “el canvi climàtic causa una magnificació i intensificació dels extrems” ha explicat.

08/01/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris