societat

El canvi climàtic propicia que la majoria de tortugues babaues que neixen ara siguin femelles

De cada vegada són més els exemplars que ponen els ous a les Illes Balears

El+canvi+clim%C3%A0tic+propicia+que+la+majoria+de+tortugues+babaues+que+neixen+ara+siguin+femelles

Les costes de les Illes Balears són, de cada vegada més i a causa del canvi climàtic, l’escenari triat per les tortugues babaues per pondre els seus ous. Just l’any passat, a Eivissa, en van néixer 37. D’aquestes, nou es van dur al Palma Aquarium i vuit al LIMIA (Laboratori d’Investigacions Marines i Aqüicultura), a Andratx, on han passat el primer any de vida, ben cuidades i alimentades pels experts i expertes.

Aquests dos dies, el responsable de l’àrea de conservació de l’Oceanogràfic, José Luís Crespo, s’ha traslladat fins a Mallorca per determinar el sexe dels exemplars mitjançant una endoscòpia. Una dada imprescindible per saber com gestionar els nous nius de les tortugues. Totes elles han estat femelles.

És destacable que la temperatura d’incubació de les tortugues determina el seu sexe i, a causa del canvi climàtic, s’ha detectat un major naixement de femelles que no mascles. Cosa que, a la llarga, pot suposar la desaparició de l’espècie.

Ara bé, Crespo apunta que només són elles les que tornaran a les platges de les Balears d’aquí a 20 o 30 anys per fer el seu niu. Els experts afegeixen que si els usuaris de les platges tenen la sort de veure un exemplar, s’ha de telefonar al 112 i no molestar-les.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Favàritx només és accessible des d’aquest dissabte en autobús

La decisió del Consell d'avançar en onze dies l'entrada en servei del transport públic ha provocat el caos circulatori a...

Les pluges més molestes, les de fang

Els negocis de rentar cotxes han tengut un bon dia

“Mou-te” una forma de fomentar el desenvolupament físic i social a la segona i tercera edat

Funciona a 15 municipis amb manco de 4.000 habitants a Mallorca

Els experts alerten als joves de no incórrer en conductes de risc per les festes “perdudes”

La pandèmia, segons projecte jove, ha repercutit en una reducció en el consum de drogues i alcohol