X

El canvi climàtic que ja patim pot provocar l’arribada de més espècies inusuals com la balena grisa vista aquests dies

Diferents especialistes apunten que amb el canvi climàtic està canviant la dinàmica global

22/05/2021

El canvi climàtic que ja patim pot provocar l’arribada de més espècies inusuals com la balena grisa vista aquests dies

La imatge d’una balena grisa moribunda a les nostres aigües ha fet la volta al món, i justament per això ha aixecat el crit d’alarma sobre un tema molt sensible, que fa anys que tenim a damunt, però que no s’arregla. Els efectes del canvi climàtic ja són aquí, i els experts no descarten que en un futur no gaire llunyà puguem veure més espècies que mai no havíem vist per aquí.

Diferents especialistes apunten que amb el canvi climàtic està canviant la dinàmica global, i tots els animals es poden veure afectats. Per tant, no es pot descartar ni molt manco que el que hem vist aquests dies no és la primera vegada que passa, ni la darrera.

Si l’aparició de balenes o foques grises ja ve associada a la mort, altres efectes dels canvis de temperatura de l’aigua tenen a veure amb la nova vida, com passa amb les tortugues. Un fet que, encara que sembli bo, ha de despertar consciències. Gloria Fernández, biòloga del Palma Aquarium, afirma que “no és dolent sempre que hi hagi una bona consciència ciutadana; però hem de saber compartir les nostres platges no només amb el turisme, sino també amb aquesta espècie”.

22/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris