societat

El cap de laboratori de microbiologia de Son Espases alerta de la perillositat de les noves variants de la covid-19

Oliver demana prudència davant la desescalada


Antonio Oliver, cap del laboratori de microbiologia de l’Hospital Universitari Son Espases, demana prudència davant la desescalada. Ho fa sobretot pel fet de què actualment la variant predominant és la britànica, molt més contagiosa i amb símptomes que duren més i que, afirma Oliver, pot generar casos més greus. De fet, aquesta variant del coronavirus suposa en aquests moments el 65% dels casos que hi ha a les nostres illes.

Destaca Oliver que la desescalada hauria d’anar de la mà del procés de vacunació, perquè també cal tenir en compte les mutacions de resistència a la vacuna. El departament de Microbiologia de Son Espases, de moment, no ha detectat en la variant britànica aquesta resistència.

Pel contrari, la variant brasilera i la sud-africana sí semblen mostrar una resistència a l’eficàcia de les vacunes; però ara mateix no tenen presència a les Balears.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Helen Crespi 09/03/2021

    Bones tardes. Per molt alerta q anem naltros no serveix de res si la gent de altres paisos y comunidats entren i surten sin pcr y naltros sin vacunar p mi q res de res

Cercador |


més contingut relacionat

La difícil guerra europea de les vacunes

L'estratègia de vacunació està pendent de decisions clau a Espanya i Europa. En un moment en el qual les comunitats autònomes alerten de la falta de vacunes, serà clau el...

L’Obsam proposa canviar l’estratègia de manteniment dels torrents de Menorca per evitar que s’assequin

Recomana abandonar la idea de netejar-los, per passar a conservar-los i mantenir-los

El projecte del carril bici de Lloseta obté un premi de mobilitat sostenible

El jurat ha destacat que fomenta els desplaçaments en bicicleta de manera segura

Un vaixell que té cura de la Mediterrània

És el Toftevaag, un vaixell pesquer amb més d'un segle d'història