X

El cap de setmana s’embruta

Dissabte tapat, diumenge plujós

05/03/2021

El cap de setmana s’embruta

Març ha començat amb una invasió de pols africana i altes pressions. El cel aquesta setmana ha estat carregat, cel cobert i quatre gotes de terra-roja i mala visibilitat. Durant el cap de setmana la situació canviarà.

De moment avui divendres el cel estarà mig ennigulat, estones de cel clar i qualque plugim feble acompanyat de terra-roja. Avui el vent és molt fluix, de component est, com tota la setmana. La mar estarà tranquil·la, marejol, i ones que no superaran el mig metre d’altura. La temperatura, que el matí en general ha davallat (1 ºC a Biniali, 5 ºC a Cala Galdana) a migdia serà similar, màximes entre 15 i 18 ºC.

Dissabte de cel tapat
Demà començarem amb el cel més tapat a Formentera i a Eivissa, els niguls progressaran cap a la resta de l’arxipèlag durant el matí i quedarà un dia de cel cobert, amb qualque pluja feble el vespre a les Pitiüses. Demà matí la temperatura serà baixa, semblant a la d’avui; a migdia no variaran, màximes que oscil·laran entre els 15 i 18 ºC.

El vent bufarà del nord-est, amb qualque cop moderat, a la mar ja hi trobarem qualque redol de maror.

Diumenge plujós

La matinada de dissabte a diumenge hi haurà qualque ruixat al sud i durant diumenge la precipitació ja s’estendrà pràcticament per tot l’arxipèlag. No plourà durant tot el dia però el cel estarà tapat, veurem poc o gens el sol. El vent continuarà bufant del nord-est i a la mar tendrem maror, ones entorn d’un metre d’altura. Diumenge de matinada la temperatura pujarà però a
migdia farà més fred, màximes de 13 a 14 oC, molt poca oscil·lació entre temperatura mínima i la màxima.

La tendència

La setmana començarà amb inestabilitat, dilluns encara amb precipitació , i temps insegur dimarts i dimecres. A partir de llavors començarà una dinàmica de temps més estable i de temperatura en ascens.


Consulta aquí el web del Temps

05/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris