meteorologia

El cap de setmana s’embruta

Dissabte tapat, diumenge plujós


Març ha començat amb una invasió de pols africana i altes pressions. El cel aquesta setmana ha estat carregat, cel cobert i quatre gotes de terra-roja i mala visibilitat. Durant el cap de setmana la situació canviarà.

De moment avui divendres el cel estarà mig ennigulat, estones de cel clar i qualque plugim feble acompanyat de terra-roja. Avui el vent és molt fluix, de component est, com tota la setmana. La mar estarà tranquil·la, marejol, i ones que no superaran el mig metre d’altura. La temperatura, que el matí en general ha davallat (1 ºC a Biniali, 5 ºC a Cala Galdana) a migdia serà similar, màximes entre 15 i 18 ºC.

Dissabte de cel tapat
Demà començarem amb el cel més tapat a Formentera i a Eivissa, els niguls progressaran cap a la resta de l’arxipèlag durant el matí i quedarà un dia de cel cobert, amb qualque pluja feble el vespre a les Pitiüses. Demà matí la temperatura serà baixa, semblant a la d’avui; a migdia no variaran, màximes que oscil·laran entre els 15 i 18 ºC.

El vent bufarà del nord-est, amb qualque cop moderat, a la mar ja hi trobarem qualque redol de maror.

Diumenge plujós

La matinada de dissabte a diumenge hi haurà qualque ruixat al sud i durant diumenge la precipitació ja s’estendrà pràcticament per tot l’arxipèlag. No plourà durant tot el dia però el cel estarà tapat, veurem poc o gens el sol. El vent continuarà bufant del nord-est i a la mar tendrem maror, ones entorn d’un metre d’altura. Diumenge de matinada la temperatura pujarà però a
migdia farà més fred, màximes de 13 a 14 oC, molt poca oscil·lació entre temperatura mínima i la màxima.

La tendència

La setmana començarà amb inestabilitat, dilluns encara amb precipitació , i temps insegur dimarts i dimecres. A partir de llavors començarà una dinàmica de temps més estable i de temperatura en ascens.


Consulta aquí el web del Temps

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un ‘variat’ de temps

Durant la setmana tendrem cels ennigulats, vent, estonetes de sol i, inclús, gelades

Les gelades de primavera que han fet més mal al camp mallorquí

Les gelades fora de temps són un fet temut a la pagesia: "Gelades d’abril i maig, sa misèria mos duran"