societat

El cap de Virologia de Son Espases, Jordi Reina: “El pitjor de la pandèmia ha passat”

"El risc d'agafar el coronavirus és 10.000 vegades superior que patir una trombosi associada a la vacuna"

/EFE


El cap de Virologia de Son Espases, Jordi Reina, assegura a IB3 Ràdio que “el pitjor de la pandèmia ha passat. La situació epidemiològica demostra que la situació està més controlada. El que més ens preocupava era la població major i ara està totalment vacunada. No podem tirar la tovallola, sobretot amb la soca britànica”.

Sobre AstraZeneca, Reina ha assegurat que totes les vacunes tenen afectes secundaris, com qualsevol medicament. “Els assajos clínics abasten 30.000 persones, és normal que apareguin nous efectes secundaris després de vacunar fins a 3 milions de persones. Alguns països han aturat la vacunació aplicant el principi de prudència. Cada Govern ha anat fent el que ha volgut, no tothom ha seguit els criteris de la EMA i aposta hi ha confusió”.

Sigui com sigui, ha dit Reina, el risc d’agafar el coronavirus és 10.000 vegades superior que patir una trombosi associada a la vacuna.

Altrament, el viròleg ha alertat del risc de barrejar dues vacunes sense cap assaig clínic previ. “Són mecanismes d’acció diferents. Els que han rebut la primera dosi d’AstraZeneca haurien de rebre la segona dosi de la mateixa marca”.

De fet, els resultats del darrer estudi de COSMO-SPAIN sostindrien que a Espanya creix la percepció que el pitjor de la pandèmia ha passat. L’informe, impulsat per l’OMS, està coordinat per l’Institut Carles Tercer, amb la col·laboració de la Universitat de Múrcia i la de Cadis. En la que ha estat la seva cinquena enquesta, posa de manifest que la preocupació per la pandèmia entre els espanyols ha disminuït. Al 52% dels participants els preocupa moltíssim, enfront del 67% de la ronda anterior. La percepció que el virus es propaga ràpidament també ha baixat, del 92% al 69%. El sentiment de por, però, es manté igual, en el 41% de les persones enquestades, i el de la depressió baixa lleugerament, del 50 al 44%.


Escolta aquí l’entevista completa a IB3 Ràdio

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’autor confés del doble crim masclista de sa Pobla s’ha acollit al seu dret a no declarar

Conmoció arreu de l'Estat perquè en les darrers 24 hores s'han produït 4 assassinats masclistes

Formentera llança la campanya ‘No t’ofeguis en l’alcohol’

El 85% dels joves de la menor de les Pitiüses ingeriren alcohol per primera vegada entre els 13 i 15...

Ferit un home després de rebre tres tirs en una discussió a Palma

La Policia Nacional investiga ara les causes i cerquen els autors dels tirs

Un estudiant d’animació en 3D reprodueix la pedra de Binissalem en un videojoc

Jaume Flores s'ha integrat en el projecte de Kandra, the Moonwalker, que desenvolupa una empresa mallorquina.