POLíTICA

El carrer Ramal d’Alaior es remodelarà per a vianants a la tardor de l’any que ve

Amb un cost de gairebé 700.000 euros, els comerciants d'aquest carrer principal valoren la reforma positivament


Alaior promou la remodelació del carrer Ramal, el centre neuràlgic i comercial del poble, per convertir-lo en una via de prioritat per a vianants. Es reformaran infraestructures que no es renovaven des de fa mig segle. I tot sense perdre places d’aparcament. Les obres, que costaran prop de 700 mil euros, començaran després de l’estiu que ve.

Els treballs previs arrenquen amb l’arranjament de dos carrers del centre (Sant Josep i Sant Diego Vell) que donaran accés a peu a un nou aparcament ubicat a un solar del carrer Comerç (en aquests moments se n’està tramitant l’arrendament i l’obra). Serà de 100 places, una seixantena més de les que es perdran al Ramal on l’obra, pressupostada en 685.000 euros, inclou nou clavegueram i noves xarxes pluvials (infraestructures que ja tenen més de cinquanta anys) i voreres al mateix nivell que les de la plaça del Ramal.

El batle, que dimecres capvespre va presentar el projecte als comerciants, detalla la importància d’una iniciativa que és necessària “al cent per cent. Perquè el carrer principal del poble fa temps que requereix d’una remodelació. Necessitam comptar amb una via comercial que convidi a passejar-hi. Per això el carrer Ramal ha de ser reformat, perquè actualment compta amb voreres estretes i molt de cotxes aparcats… quan s’acabin les obres canviarà radicalment i donarà molt bona imatge, amb voreres grans (1,8 metres) i sense cotxes; tot i que hi haurà zones de càrrega i descàrrega”, ha explicat José Luis Benejam.

Aquest projecte de reforma dona compliment a una consulta ciutadana celebrada el 2016, tot i que l’espai de prioritat per a vianants s’amplia 70 metres, fins a l’inici del carrer, respecte del projecte inicial. Una iniciativa, en general, ben valorada pels comerciants que en destaquen la pacificació del trànsit i la possibilitat de passejar-hi com un al·licient per veïns i visitants.

A més de la nova zona d’aparcament del carrer Comerç, l’Ajuntament d’Alaior també ampliarà la que hi ha a l’antiga carretera (a tocar del bar Sa Teulera) amb 100 places més.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |