cultura

El Castell de Bellver acull la celebració dels 500 anys de les Germanies

Els diferents actes de commemoració començaran a partir del 30 de juliol i s'allargaran fins a mitjan novembre


Les celebracions pels 500 anys de les Germanies començaran el pròxim 30 de juliol a Bellver. Llorenç Carrió, regidor d’Educació i Política Lingüística de l’Ajuntament de Palma, ha explicat que fou el 29 de juliol del 1521 quan les Germanies es feren amb el control del castell. A les 10.00h es presentarà l’exposició ‘Germanies de Mallorca, 500 anys: Omplirem el futur d’anhels de justícia’, que es trobarà a la primera planta del castell i que serà d’accés gratuït per a tothom. L’exposició “didàctica” es podrà visitar fins al 2022.

El panell central de l’exposició l’ocuparà un còmic amb els esdeveniments primordials dels fets històrics i també hi haurà dues obres originals de Joan Crespí i Joanot Colom, dirigents de les revoltes. A més, es podrà gaudir de deu poemes visuals dedicats a qüestions rellevants de les Germanies i visitar vitrines amb tota mena de material i informació: eines que s’utilitzaven al camp, armes i llinatges que van combatre.

Segons Jaume Falconer, l’artífex de l’exposició juntament amb Joan Avellaneda, ha aclarit que s’han preparat dos mapes, un de la ciutat de Palma i un altre de Mallorca, assenyalant els esdeveniments i les batalles que tingueren lloc durant les Germanies. A més, l’exposició es complementarà amb unes jornades acadèmiques organitzades per la Universitat de les Illes Balears (UIB): ‘Les Germanies a Mallorca i la seva transcendència’, que tindran lloc el 7 i 8 d’octubre.

Per respondre les incògnites sobre les Germanies a Mallorca i la seva transcendència, les conferències s’organitzaran entorn de quatre epígrafs: ‘Precedents’, ‘Les Germanies, el context i els esdeveniments’, ‘Repressió i canvis socials i econòmics’ i ‘Les Germanies, entre la història i la política’. Paral·lelament, del 16 de setembre fins al 28 d’octubre, es desenvoluparà un cicle titulat ‘Revelar la Germania’ a la Biblioteca de Cort i, per finalitzar la celebració de les Germanies, del 15 d’octubre fins al 13 de novembre, tindrà lloc el XXIV Festival de Música Antiga de Palma.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Adia Edicions, una aposta per la creació en català

La col·lecció Braverol, d'assaig, és la darrera incorporació a l'editorial de Calonge

L’Atlàntida Film Fest presenta ‘Dr. Portuondo’

És la primera sèrie produïda per FILMIN

La Fundació Miró i l’Atlàntida Film Fest acosten l’animació i l’univers de Miró als més petits

Una vintena de menuts d'entre 4 i 7 anys han participat al taller 'Mironins'

L’art urbà torna a transformar el centre històric de Ciutadella

Trenta artistes locals i internacionals participen enguany en una nova edició de l'Street Art