Investiguen l’aparició de tres cadàvers surant en aigües de les Balears
Un dels cossos ha estat localitzat a la platja de ses Estaques, a Santa Eulària des Riu

S'encetà aquest dijous amb una xerrada del filòleg Xavier Gomila sobre la salvaguarda de la toponímia de Menorca
Després del parèntesi estival, Menorca reprèn els actes de celebració del centenari del naixement de l’arqueòleg i historiador menorquí Josep Mascaró Pasarius. Les activitats programades arriben fins a final d’any i reflecteixen l’ingent treball de Pasarius sobre història, arqueologia, cartografia i toponímia.
Darrer trimestre commemoratiu dels 100 anys del naixement de Josep Mascaró Pasarius, un home polifacètic que va estudiar a fons la cultura de les Illes. S’encetà ahir, dijous, amb una conferència impartida al Convent de Sant Diego d’Alaior pel professor Xavier Gomila, filòleg especialista en topònims de Menorca i membre de la Secció de la Llengua i Literatura de l’IME, sobre ‘La salvaguarda de la toponímia de Menorca’.
Les activitats continuaran durant tot el trimestre amb diversos actes i xerrades sobre el Mascaró Pasarius editor i periodista o la contribució d’aquest investigador insuperable a l’arqueologia menorquina. Destaca la celebració, els dies 3, 4 i 5 de novembre, d’unes jornades acadèmiques dedicades a la memòria de Pasarius, organitzades pel Centre d’Estudis Locals d’Alaior i l’Institut Menorquí d’Estudis.
A finals de novembre, es preveu també la inauguració d’una exposició centrada en la figura i obra de Pasarius a la Sala Municipal d’Exposicions El Roser de Ciutadella, que es podrà visitar fins a mitjan gener.
Un dels cossos ha estat localitzat a la platja de ses Estaques, a Santa Eulària des Riu
Segons assenyalen, la infraestructura condiciona el creixement d'un sector amb demanda, diuen, d'aquestes embarcacions recreatives de grans dimensions