X

El centenari del naixement de Mascaró Pasarius arriba al seu final amb un trimestre ple d’activitats

S'encetà aquest dijous amb una xerrada del filòleg Xavier Gomila sobre la salvaguarda de la toponímia de Menorca

15/09/2023

El centenari del naixement de Mascaró Pasarius arriba al seu final amb un trimestre ple d’activitats

Carles Marquès Casasnovas

Després del parèntesi estival, Menorca reprèn els actes de celebració del centenari del naixement de l’arqueòleg i historiador menorquí Josep Mascaró Pasarius. Les activitats programades arriben fins a final d’any i reflecteixen l’ingent treball de Pasarius sobre història, arqueologia, cartografia i toponímia.

Darrer trimestre commemoratiu dels 100 anys del naixement de Josep Mascaró Pasarius, un home polifacètic que va estudiar a fons la cultura de les Illes. S’encetà ahir, dijous, amb una conferència impartida al Convent de Sant Diego d’Alaior pel professor Xavier Gomila, filòleg especialista en topònims de Menorca i membre de la Secció de la Llengua i Literatura de l’IME, sobre ‘La salvaguarda de la toponímia de Menorca’.

Les activitats continuaran durant tot el trimestre amb diversos actes i xerrades sobre el Mascaró Pasarius editor i periodista o la contribució d’aquest investigador insuperable a l’arqueologia menorquina. Destaca la celebració, els dies 3, 4 i 5 de novembre, d’unes jornades acadèmiques dedicades a la memòria de Pasarius, organitzades pel Centre d’Estudis Locals d’Alaior i l’Institut Menorquí d’Estudis.

A finals de novembre, es preveu també la inauguració d’una exposició centrada en la figura i obra de Pasarius a la Sala Municipal d’Exposicions El Roser de Ciutadella, que es podrà visitar fins a mitjan gener.

15/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris