mallorca

El Centre BIT d’Inca acull noves empreses nascudes en plena pandèmia

La situació actual els ha obligat a redoblar els esforços i, fins i tot, a redefinir el seu pla de negoci per poder tirar endavant


Començar una aventura empresarial és una tasca complicada i fer-ho en temps de pandèmia ho és encara més. Malgrat la delicada situació econòmica, durant el darrer any en el Centre Bit del Raiguer a Inca, s’hi han creat diverses noves empreses a les quals la situació actual els ha obligat a redoblar els esforços i, fins i tot, a redefinir el seu pla de negoci per poder tirar endavant.

Carlos i Toni  varen signar la constitució de la seva empresa, Chou Sports, el desembre del 2019 i aquesta començà a operar el mes de febrer de l’any passat. El pla d’empresa estava dissenyat per dedicar-se principalment a la gestió esportiva i a la generació d’esdeveniments esportius, però amb la irrupció de la pandèmia varen haver de replantejar-se el negoci perquè aquest fos viable. Ara, i sense deixar de banda el seu objectiu fundacional, han posat l’accent a ajudar els clubs esportius a digitalitzar-se.

A l’octubre, David, va deixar la seva empresa per emprendre el seu projecte personal, Tech Mallorca, per crear habitatges intel·ligents amb solucions tecnològiques diverses. Per a ell, la pandèmia no ha estat cap impediment per fer realitat el seu somni.

El cas de Kika i Mari Carmen és una mica diferent. Es dediquen al disseny gràfic, al desenvolupament web i a les xarxes socials. Treballaven des de casa, però -en ple confinament- decidiren ajuntar-se per compartir espai i -tot i mantenir la seva marca personal- estan creant una empresa conjunta per sumar esforços.

Actualment al Centre Bit d’Inca hi ha instal·lades 10 empreses, de les quals 5 són noves i només 1 ha tancat en el darrer any per culpa de la pandèmia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’Ajuntament de Palma plantarà enguany 2000 arbres

Aquesta setmana ha començat per la barriada de Santa Catalina

Carmen Pastrana observa les conductes digitals excessives en la seva darrera obra

"Enimismados" es pot visitar fins al 8 d'abril a l'espai s'Escorxador de Marratxí.

Tres drons vigilen la costa mallorquina per controlar el compliment de les mesures anticovid

L'operatiu està format per onze professionals, entre pilots, controladors i tècnics. Durant els pròxims dies vigilaran el compliment de la...

‘Batec. Una trilogia’ de Catalina Florit aterra a l’Espai el Tub de Palma

L'espectacle, que es representa aquest cap de setmana, s'inspira en les històries de tres dones majors que s'enfronten a les...