societat

El Centre Coordinador de la Covid-19 identifica 10 casos positius asimptomàtics a partir d’un primer confirmat amb patologia respiratòria

15 persones de la mateixa unitat familiar han estat ingressades a centres hospitalaris per garantir un correcte aïllament

El+Centre+Coordinador+de+la+Covid-19+identifica+10+casos+positius+asimptom%C3%A0tics+a+partir+d%27un+primer+confirmat+amb+patologia+respirat%C3%B2ria

L’equip del Centre Coordinador de la Covid-19, depenent de la gerència d’Atenció Primària de Mallorca del Servei de Salut, ha localitzat una família amb 10 membres positius en coronavirus, després que un altre membre amb simptomatologia respiratòria donés positiu al servei d’urgències de l’Hospital Universitari de Son Llàtzer.

Les 11 persones amb Covid-19 es troben asimptomàtics (inclòs el primer cas) i han estat hospitalitzats per garantir un correcte aïllament.

El primer cas va ser un membre d’aquesta família, que va ser diagnosticat després de presentar simptomatologia respiratòria al servei d’urgències de l’Hospital Universitari de Son Llàtzer. Tal com estableix el protocol, l’equip sanitari va donar avís a la Direcció General de Salut Púbica i al Centre Coordinador de Covid-19, d’Atenció Primària de Mallorca.

Un equip de 5 professionals (el coordinador del centre i 4 infermeres rastrejadores) varen elaborar el pertinent estudi de contactes i varen localitzar 14 convivents (tots de la mateixa família) amb aquesta persona. Per criteri sanitari, es va decidir practicar prova PCR a tots ells i d’aquests, 10 membres varen donar positiu (2 menors d’edat i 8 adults).

Ara tots els membres de la família, inclosos els que han donat negatiu a la prova, han estat hospitalitzats per garantir un correcte aïllament i seguiment de la malaltia: 13 es troben a l’Hospital Universitari de Son Llàtzer i 2 a l’Hospital Sant Joan de Déu de Palma.

La persona que ha donat inicialment positiu regenta un establiment d’alimentació a una barriada de Palma que, amb col·laboració amb la Policia Nacional, ha estat clausurat de manera preventiva.

El Servei d’Atenció Primària del centre de salut d’Escola Graduada romandrà vigilant per si qualque persona de la zona manifestés símptomes compatibles amb la Covid-19.


El 70% dels contagis de COVID-19 detectats a les Balears aquest mes són asimptomàtics
8 nous casos de coronavirus (2.076 en total) i cap nova defunció a les Balears
271 nous casos confirmats de coronavirus a Espanya

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Es compleixen 10 anys de l’entrada en vigor de l’actual Llei d’Interrupció Volutària de l’Embaràs

Des de l'entrada en vigor de la llei, els avortaments a les Balears s'han reduït un 8%

Les zones d’acampada de Lluc gairebé plenes el primer cap de setmana de reobertura

N'han reduït l'aforament i augmentat les mesures de desinfecció

Cala Domingos Petit no obrirà aquest estiu

L'Ajuntament de Manacor no ha pogut retirar la posidònia que s'hi acumula des del temporal Glòria

Trànsit fluït de vehicles en el primer cap de setmana de juliol a Ses Covetes

Turistes i residents aprofiten les darreres hores de pàrquing gratuït