X

El Centre de Formació Professional L’Embat vol ser referència en la formació de personal qualificat per al sector nàutic

El Govern i i la patronal esperen que els cicles formatius continuïn pujant de nivell i ajudin a pal·liar els efectes de la manca de professionals qualificats per al sector

05/02/2024

Carles Escolan

Actualment, 80 alumnes cursen el grau bàsic i el grau mitjà de Reparació d’Embarcacions Esportives i d’Esbarjo. Mecànica, fusteria i electrònica formen part del temari per poder formar mà d’obra qualificada. Alexei Subirats és un dels alumnes del grau mitjà del Centre de Formació Professional L’Embat: “És un bon pla de futur, perquè hi haurà molta feina, ja que estam envoltats d’aigua, i estic molt motivat per estudiar aquesta FP”.

La demanda del sector és gran, i no es pot assumir el volum de feina per la manca de professionals. La patronal insisteix en la necessitat de créixer en ofertes formatives i apujar el nivell. L’Associació d’Empreses Nàutiques de Balears és una de les grans impulsores d’aquesta formació, com explica Margarita Dahlberg, la seva presidenta d’honor: “Un grau mitjà per al sector nàutic queda curt. Necessitam continuar pitjant les institucions per poder-ne fer un grau superior i especialitats per poder tenir personal qualificat”.

Les Illes Balears són la referència nàutica a l’Estat amb el Centre de Mar de Maó, i ara també és pionera amb el Centre de Formació Professional L’Embat, que es vol convertir en referència al sector nacional. “Estam preparats per poder assolir les demandes del sector nàutic. Estam en permanent contacte amb ells per saber quina és la demanda i com els podem ajudar amb més cicles formatius”, ha explicat a IB3 Notícies el conseller d’Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro.

05/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris