societat

El Centre d’Informació de la Dona atén 925 consultes durant l’estat d’alarma

Declarat servei essencial des del primer moment, ha ajudat víctimes de violències masclistes i professionals dels àmbits sanitari, jurídic, social i educatiu.

El+Centre+d%27Informaci%C3%B3+de+la+Dona+at%C3%A9n+925+consultes+durant+l%27estat+d%27alarma

L’atenció a dones víctimes de violències masclistes no ha aturat durant la crisi sanitària. Durant els mesos d’abril i maig el Centre d’Informació a la Dona del Consell de Mallorca ha fet 234 atencions a aquest col·lectiu. I des de l’inici de l’estat d’alarma han atès 925 consultes a víctimes de violències masclistes, però també a professionals dels àmbits sanitari, jurídic, social o educatiu.

El telèfon d’atenció a les víctimes de violència masclista és el 016

A més, s’ha incrementat la franja del servei d’atenció psicològica i s’han habilitat 23 apartaments més per a acollir dones víctimes. També s’ha creat un nou servei, pioner a Espanya, d’acompanyament i habitatge per a dones en situació de prostitució, en col·laboració amb Metges de Món i la Federació Hotelera de Mallorca posant a la seva disposició 25 apartaments. Uns habitatges que ja acullen a 20 dones.

A més, hi ha 39 persones, 15 d’elles menors d’edat, acollides al servei d’habitatges per a víctimes de violència masclista.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El GOB Menorca adverteix que quan bufa vent del nord l’aire de Maó empitjora pel fumeral de la central tèrmica

L'entitat reclama que quan es produeixi aquest fenomen es triïn formes de producció d'electricitat manco contaminants

Sanitat planteja mantenir limitada la mobilitat entre comunitats per Pasqua

Les Balears ja han endurit els controls a ports i aeroports i abaixa el llindar d'incidència acumulada per limitar l'entrada de viatgers de comunitats amb alts casos

Poca afluència de gent als bars en el primer dia de reobertura de les terrasses a Mallorca

Els negocins de restauració romanien tancats des del passat 13 de gener