SOCIETAT

El Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques alerta que els factors ambientals i la nutrició poden augmentar el risc de càncer

Els experts apunten al consum de carn vermella i carn processada com a una de les causes del càncer de còlon


L’aire net i un clima estable són alguns dels factors que poden ajudar a prevenir el càncer. 1 de cada 5 casos podrien evitar-se millorant les condicions del medi ambient. Segons dades de l’Organització Mundial de la Salut, la contaminació mata cada any 1,8 milions de persones.

Allò que menjam també pot augmentar el risc de patir la malaltia. Els experts apunten especialment al consum de carn vermella i productes processats. Alguns dels seus components, expliquen, causen estrès oxidatiu al sistema. Això, explica el catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular, Jordi Oliver, “pot causar mutacions al DNA que poden conduir al càncer”.

Els investigadors associen el consum de processats a un augment del risc de càncer de còlon. Oliver explica que “al sistema digestiu afecta bastant perquè el teixit es renova molt i si hi ha alteració és més probable que es desenvolupi un càncer.

El colorectal és el segon tipus de càncer més prevalent a la nostra societat. Aquest dissabte, en el dia mundial contra la malaltia, el Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques insistirà en la urgència de canviar la nostra manera de menjar, consumir i viure.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |