societat

El Cercle d’Economia de Menorca demana un gran acord per superar la crisi provocada per la Covid-19

Proposa reduir les institucions, una tarifa bonificada en el transport aeri i marítim per a no residents i explotar el segell 'Made in Menorca'

El+Cercle+d%27Economia+de+Menorca+demana+un+gran+acord+per+superar+la+crisi+provocada+per+la+Covid-19

Un gran pacte social i econòmic com el de la dècada dels vuitanta, amb salaris dignes i contractes de llarga durada, i un gran consens, també, en els àmbits polític i sanitari. És el que planteja el Cercle d’Economia de Menorca, que proposa la participació de la societat civil, agents socials, partits i institucions. En aquest sentit, llancen tot un seguit de propostes, com, per exemple, la reducció de les institucions, rebaixant sou i personal, la instauració d’una renda mínima temporal i un pla per posar fi a l’atur, sobretot juvenil.

Altres mesures passen per instaurar el segell Made in Menorca com a distintiu de qualitat dels productes menorquins, pensar en negocis digitals, prioritzar la seguretat de la destinació Menorca, suspendre temporalment l’impost turístic o establir una tarifa especial bonificada en el transport aeri i marítim per a no residents.

Segons el Cercle d’Economia, consideren que l’illa ha perdut una oportunitat d’entrar a la fase 1 del pla de transició cap a la nova normalitat. Per tal de fer de Menorca una illa sanitàriament segura, reclamen que s’hi facin tests de diagnòstic massius.

Finalment, el Cercle proposa replantejar l’atenció a la gent gran i assegurar l’existència de plans de contingència

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els infants de l’escola de vela de Port Portals fan netes les platges

Ho fan per conscienciar-se i conscienciar els banyistes de la importància de tenir net l'entorn de les illes

Turistes i residents aprofiten les darreres hores de pàrquing gratuït a Ses Covetes

La platja s'ha omplert però no s'ha saturat, i els banyistes han respectat la distància de seguretat entre els grups...