X

El Club Bàsquet Boscos compleix 60 anys amb bona salut i energies renovades

Amb 14 equips i 165 jugadors, es manté fidels als valors de l'educació i de l'esforç

11/12/2021

El Club Bàsquet Boscos compleix 60 anys amb bona salut i energies renovades

El Club Bàsquet Boscos Ciutadella, una de les entitats esportives amb més tradició de Menorca, compleix 60 anys. Amb 14 equips i 165 jugadors, el club menorquí es manté fidel als valors de l’educació i de l’esforç que han estat el seu sant i senya des dels seus orígens.

Educar a través de l’esport, i, més en concret, del bàsquet, ha estat l’eix sobre el qual ha pivotat des de sempre la trajectòria del Club Bàsquet Boscos Ciutadella, un conjunt històric del bàsquet illenc que ha aconseguit enguany col·locar de nou un equip a la Primera Balear.

L’època més gloriosa del club esdevé als anys setanta. L’equip, dirigit pel mític exACB, Jaume Ventura, i amb figures com l’exinternacional del Reial Madrid, Lorenzo Alocén; l’exBarça, Javier Sanjuán o el tàndem d’americans, Paul Warner i Tom Omale, viu els seus millors moments en la elit de la Tercera Catalana. El pavelló de Santa Clara s’omple a arrebossar amb la visita de clubs com La Salle Maó, amb els quals es forja una gran rivalitat.

Un dels homes que formaren part d’aquell recordat planter és Francesc Ponsetí, que avui ha llegat el seu dorsal a la seva petita néta Mireia, de només nou anys. Passat i present d’una família unida pel seu amor envers el bàsquet.

Després de l’època daurada del bàsquet al pati de Santa Clara i dels èxits dels vuitanta, els anys noranta enceten un nou cicle al cub amb el renaixement del bàsquet femení. En l’últim any, el club fa una passa més amb la contractació d’un nou coordinador. La seva equació: educació més esport més estil de vida igual a bàsquet.

Amb un pavelló renovat i un nombrós planter de 165 jugadors, el club menorquí continua fent història i mirant el futur amb optimisme.

11/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris