X

El Col·legi d’Infermeres denuncia que pateixen una agressió al dia

El personal sanitari ha rebut 1.117 agressions el 2023 de les quals 369 són al sector de la infermeria

24/01/2024

El Col·legi d’Infermeres denuncia que pateixen una agressió al dia

El personal sanitari veu amb preocupació el creixement de les agressions contra infermeres, metges i personal administratiu. La Policia Nacional ha incidit que es treballa per prevenir aquests fets, però demana als professionals sanitaris que ho denunciïn. “Es fa feina per poder prevenir aquestes conductes, però volem que els afectats presentin denúncies perquè, si no ho fan, no en queda constància”, explica Alfredo Rodríguez, inspector de la Policia Nacional de la Unitat de Seguretat Privada.

El sector més afectat és el de la infermeria. De les 1.117 agressions, 369 les rep aquest col·lectiu. El Col·legi d’Infermeres de les Illes Balears denuncia que aquests atacs s’han duplicat en dos anys i han passat de 143 el 2021 i a 369 enguany. La majoria d’aquestes agressions es produeixen al servei d’urgències i són verbals amb insults, faltes de respecte o to de veu alt. Tots els representants del personal sanitari apunten a la crispació postpandèmia com a causa de l’agressivitat dels pacients.

Tot i que els afectats creuen que la denúncia no serveix de gaire, els cossos i forces de seguretat insisteixen que denunciar és imprescindible per evitar l’increment d’aquestes agressions.

24/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT