societat

El col·lapse del SEPE d’Eivissa desespera molts d’usuaris

Informar-se personalment suposa tot un mal de cap per a la gent pendent de cobrar l'ERTO o l'atur


La paciència dels usuaris del SEPE a les Pitiüses continua posant-se a prova cada dia. Aconseguir una cita o informació sobre casos concrets és tot un impossible per a molta gent que ha quedat sense feina o afectada per un ERTO. La saturació del servei estatal aboca molta gent al límit, amb casos de persones que es queden sense casa o han de demanar ajuda, per primera vegada, als serveis socials.

Laura Martín va acollir-se a l’ERTO de la seva empresa abans de finalitzar el contracte, però ja fa dos mesos que no rep cap ajuda del SEPE. Separada amb dos fills, veure’s sense ingressos ha fet que hagi hagut de contactar amb serveis socials. Ara al SEPE li diuen que si cobra l’atur ha de renunciar a l’ajuda de l’ERTO. Com na Laura, molta gent pateix a l’hora de cobrar ajudes estatals a Eivissa i Formentera, tot i que les empreses hagin presentat tota la documentació dels expedients a temps.

Les visites al SEPE es fan amb cita prèvia, però qui informa la gent que s’hi atraca, amb tota la paciència del món, són els vigilants de seguretat privada. A la coa del SEPE n’hi ha prou amb uns pocs minuts per aconseguir testimonis de gent desesperada per la manca d’informació.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les completes de Sant Antoni a Artà, sense públic

Només setze persones han assistit a l'interior de l'església

Les completes a Sa Pobla, a porta tancada

Les restriccions han obligat a suspendre les festes

Menorca assoleix el rècord de contagis: 50 nous positius en 24 hores

Des d'aquest dissabte, les trobades a l'interior i l'exterior són d'un màxim de 6 persones i de 2 nuclis familiars