societat

Càritas omple tots els seus pisos a Menorca i demana fer ús d’edificis públics per poder donar allotjament als sensesostre

L'ONG de l'Església avisa que s'ha disparat de bell nou la demanda d'ajuda i que l'hivern pot ser molt dur


Els pisos socials de Càritas a Maó i Ciutadella estan saturats. El Bisbat de Menorca preveu un hivern molt dur perquè la pandèmia ha agreujat la situació de les persones sense llar. Ara reclamen a les administracions que posin a la seva disposició habitatges buits de la seva propietat perquè, si no, hi haurà molta més gent al carrer.

La pandèmia ha agreujat la situació de moltes famílies a Menorca, que tenen molts problemes per pagar el lloguer o la hipoteca o per disposar d’una llar on poder dutxar-se o posar la rentadora. Els pisos socials de Càritas estan al màxim de la seva capacitat i existeix la convicció que el pròxim hivern serà especialment dur.

La campanya Ningú Sense Llar 2020 pretén conscienciar la societat del problema del sensellarisme. Tot, a les portes de la celebració del dia de les Persones Sense Llar, aquest diumenge. Un problema que s’ha fet més greu a Menorca per la pandèmia. Les dades parlen per si mateixes. De gener al 20 d’octubre, 27 persones han residit als pisos socials de Càritas a Maó i Ciutadella, uns pisos que disposen de 23 places i que es troben, a hores d’ara, al màxim de la seva capacitat.

Els tècnics de Càritas s’han acostumat a treballar sota pressió. Els telèfons no paren de sonar a les seves oficines. Les peticions d’ajudes de tota classe s’acumulen. Fins a l’octubre s’han acompanyat 255 persones en demandes relacionades amb l’habitatge, la salut i la higiene, l’alimentació i els àmbits jurídic i laboral. El Fons de Solidaritat constituït pel Bisbat a l’abril ha distribuït ja 38.000 euros entre el centenar de sol·licitants que s’hi han adreçat. Càritas en demana solucions.

La situació comença a descontrolar-se. Càritas ha atès ja les demandes d’aliments de 394 famílies entre les diferents parròquies de l’illa. S’espera un hivern molt dur.


Els efectes de la pandèmia dispararan les demandes a Càritas

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Simebal demana que s’investigui la vacunació de personal no sanitari i personal extern a l’hospital Mateu Orfila

El Servei de Salut confirma que es van reenviar missatges SMS adreçats al personal de primera línia a persones que...

El nou president del TSJIB, a favor de què Ciutadella tengui magistrats

Carlos Gómez ho ha dit en una entrevista al programa Al Dia d'IB3 Ràdio

Un dinar familiar de Reis, possible motiu de l’augment de contagis a Formentera

Hi assistiren 15 persones, que posteriorment haurien encomanat el virus a companys de feina.

El COIBA alerta que uns 400 professionals d’infermeria no estan col·legiats

El Col·legi explica que aquests mesos de pandèmia ha crescut molt el nombre de contractacions, però no ho ha fet...