societat

El col·lectiu SOS Menorca torna a mobilitzar-se per la carretera general

Assitiran en silenci al ple insular de dilluns que ha d'aprovar l'esbucament de la rotonda a doble nivell de Rafal Rubí


Les camisetes blanques del moviment SOS Menorca contra la reforma de la carretera general tornen a mobilitzar-se. Aquest dilluns es concentraran en silenci durant la sessió plenària insular mentre es debat i vota la proposta d’esbucar l’estructura de Rafal Rubí.

La convocatòria està liderada per l’entitat ecologista GOB, que ha defensat des d’un inici la proposta de resoldre els encreuaments amb rotondes a nivell i no amb estructures a doble nivell tal com va començar a fer el PP a l’anterior mandat.

Ara, l’informe extern encarregat pel Consell de Menorca recomana el seu esbucament per l’impacte paisatgístic que té sobre el jaciment talaiòtic proper. Un fet que, assegura a l’informe, podria tenir conseqüències negatives per a la candidatura de la Menorca Talaiòtica com a patrimoni mundial de la Unesco.

La carretera serà protagonista al ple de dilluns. Primer amb la proposta d’esbucament, que demana que el departament de mobilitat que determini el cost en un màxim d’un mes. L’oposició també requerirà sobre les conseqüències de la demolició i quina solució es prendrà per a l’altra punt polèmic de la carretera, el de l’Argentina.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Exhaurida tota la mel de Menorca

La manca de productors professionals i la poca pluja d'enguany fan que la producció sigui molt reduïda

El Govern multa amb 444.000 euros tres camps de golf de Mallorca per ús il·legal d’aigua

L'empresa Golf Son Gual SL s'emporta la sanció més greu: haurà de pagar 415.800 euros

Un avis sobre uns joves armats causa l’alarma a la processó de Dijous Sant a Sineu

Les autoritats no descarten que es tractés d'una "bretolada" per part de joves amb armes falses

Processó de Jesús del Natzaret a Formentera

La imatge va sortir des de l'església i va recórrer els carrers de Sant Ferran acompanyada de la banda de música i de desenes de persones