societat

El col·lectiu SOS Menorca torna a mobilitzar-se per la carretera general

Assitiran en silenci al ple insular de dilluns que ha d'aprovar l'esbucament de la rotonda a doble nivell de Rafal Rubí


Les camisetes blanques del moviment SOS Menorca contra la reforma de la carretera general tornen a mobilitzar-se. Aquest dilluns es concentraran en silenci durant la sessió plenària insular mentre es debat i vota la proposta d’esbucar l’estructura de Rafal Rubí.

La convocatòria està liderada per l’entitat ecologista GOB, que ha defensat des d’un inici la proposta de resoldre els encreuaments amb rotondes a nivell i no amb estructures a doble nivell tal com va començar a fer el PP a l’anterior mandat.

Ara, l’informe extern encarregat pel Consell de Menorca recomana el seu esbucament per l’impacte paisatgístic que té sobre el jaciment talaiòtic proper. Un fet que, assegura a l’informe, podria tenir conseqüències negatives per a la candidatura de la Menorca Talaiòtica com a patrimoni mundial de la Unesco.

La carretera serà protagonista al ple de dilluns. Primer amb la proposta d’esbucament, que demana que el departament de mobilitat que determini el cost en un màxim d’un mes. L’oposició també requerirà sobre les conseqüències de la demolició i quina solució es prendrà per a l’altra punt polèmic de la carretera, el de l’Argentina.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Consell organitza visites a possessions de la Serra per l’aniversari de la declaració de la Unesco

D'aquí al novembre es visitaran Son Marc, Son Torrella o sa Campaneta, gràcies a la col·laboració amb l'entitat Itinerem

Primera jornada d’horari continu a la restauració d’Eivissa

L'illa ha passat a Nivell 1, això permet que la restauració pugui treballar en horari continuat, de dilluns a diumenge, fins a les 10 i mitja de la nit.

La solidaritat amb una escola de l’Índia fa córrer els més petits del CIDE

Uns 3.000 participants han pres part en la cursa, i han aconseguit recaptar 11.000 euros

Continuen en dependències policials els 16 detinguts aquesta matinada a Palma

Romandran detinguts fins que passin a disposició judicial