societat

El Col·legi d’Advocats demana un increment de sou pels missers d’ofici

A les Illes cobren de mitjana 120 euros per cas

El+Col%C2%B7legi+d%27Advocats+demana+un+increment+de+sou+pels+missers+d%27ofici

120 euros. És el que cobren de mitjana per cada cas els missers del torn d’ofici a les Illes. Una xifra que pot arribar als 600 euros en aquelles comunitats autònomes que tenen les competències de justícia transferides El Col·legi d’Advocats de les Balears demana al Ministeri de Justícia que incrementi les remuneracions d’aquests professionals a les Illes i altres zones en què el Govern central fixa els sous.

Els Pressupostos generals de l’Estat preveuen un increment del 30% en la partida pels sous dels missers d’ofici a partir d’enguany. Un augment que el Col·legi d’Advocats de les Illes considera insuficient. A més, en molts casos, s’acaba denegant el servei d’advocat d’ofici a clients quan els missers ja han començat la feina i els professionals acaben perdent doblers.

Els 750 advocats d’ofici de les Illes han assumit més de 20.500 casos en el primer semestre de l’any, una xifra lleugerament inferior a la de l’any passat. Augmenten les assistències en temes laborals per impagament de quantitats i disminueixen els casos d’estrangeria.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Treballadors interins i amb contractes temporals demanen que es regularitzi la seva situació laboral

Hi ha gent que encadena aquest tipus de contractes des de fa més de 30 anys

Salut té previst arribar a inocular 20.000 dosis diàries aquesta setmana

Tot i així, Balears continua a la coa de la vacunació

Cinc anys de la llei de fosses

En aquest període de temps s'han excavat 17 fosses, s'han exhumat 161 cossos i identificat a 30 persones. En concret, en el marc d'aquesta Llei de Fosses han estat localitzats...

Menorca importa un model aragonès per donar un ús temporal a solars i edificis buits

El Consell trasllada la proposta a tots els ajuntaments de l'illa