X

El Col·legi de Dentistes de Balears posa en marxa un servei d’urgències 

El telèfon és el 971722255, es garanteix l'assistència en un màxim d'una hora i és de prestació privada

06/11/2023

El Col·legi de Dentistes de Balears posa en marxa un servei d’urgències 

Imatge d'arxiu.

Redacció

El Col·legi de Dentistes de Balears (CODB) posa en marxa un servei unificat d’urgències a través del telèfon 971722255 amb el qual garanteix l’assistència en un màxim d’una hora a Mallorca, Eivissa i Menorca. Així ho informa aquest matí l’organització col·legial en un comunicat, on també indica que aquesta prestació és privada i no està coberta per cap assegurança mèdica o conveni d’atenció sanitària. Quan un pacient amb una emergència dental telefoni al número haurà de triar en funció de la seva ubicació entre l’assistència a Eivissa, a Menorca o en alguna de les sis zones en què es divideix Mallorca (Palma, Sant Llorenç/Manacor, Lloseta/Inca, Llcumajor i Paguera/Calvià).

En l’escrit, el CODB exposa el que es considera urgència odontològica:

Les urgències dentals o emergències odontològiques són afeccions que no posen en risc la vida del pacient, però que requereixen de tractament immediat. Inclouen símptomes com sagnat de teixits de la boca o hemorràgies, dolor, inflamació dels teixits, diversos tipus d’infeccions i altres.

Fractures dentals: Si et trenques una dent a causa d’un accident o lesió, és essencial cercar atenció dental immediatament. El tractament oportú pot prevenir danys addicionals i permetre la reparació de la dent danyada.

Dents luxades: Si una dent es mou de la seva posició original o cau per complet a causa d’un impacte, el temps és essencial per intentar salvar la dent i restaurar la posició original. Com més aviat es cerqui atenció dental, més grans seran les possibilitats d’èxit.

Infeccions dentals: Les infeccions a la boca poden propagar-se ràpidament i tenir serioses conseqüències per a la salut. Si experimentes inflor, febre o dolor intens a la zona afectada, és vital trobar atenció professional sense demora.

Dolor dental agut: El dolor sobtat i agut en una dent pot ser indicatiu d’una infecció o abscés dental. Aquest tipus d’urgència requereix atenció immediata per evitar complicacions més greus i protegir la dent afectada.

L’agrupació professional de dentistes subratlla que s’ha decidit a coordinar aquest nou servei perquè les emergències odontològiques requereixen d’una cobertura el més àgil possible per evitar sofriment als pacients i que les seves patologies empitjorin.

06/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris