societat

El Col·legi de Graduats Socials demana a la Seguretat Social que prioritzi l’atenció presencial

A la limitació d'aforaments per la pandèmia se suma la reducció d'espai per les obres de la seu de Palma. Lamenten que molts ciutadans no se'n surten amb els tràmits telemàtics. CCOO considera que les plantilles són escasses

El+Col%C2%B7legi+de+Graduats+Socials+demana+a+la+Seguretat+Social+que+prioritzi+l%26apos%3Batenci%C3%B3+presencial

Hi ha tràmits de la Seguretat Social que s’han de fer per internet, i això suposa una gran dificultat per a alguns ciutadans. És l’avís que fan els graduats socials de les Illes. L’atenció presencial es comença a recuperar, però continua limitada per la pandèmia. Segons els sindicats, les obres de la seu de l’organisme a Palma redueixen encara més l’espai i les cites disponibles.

Alguns ciutadans que vénen a fer consultes a la Seguretat Social es troben un cartell que avisa que fan obres. Per l’atenció presencial, els convida a anar a un altre espai del carrer de la Vinyassa de Palma, més petit. Això, just quan la pandèmia obliga a restringir la cabuda.

Tot va amb cita prèvia, quan, segons el Col·legi de Graduats Socials, abans, el servei era més flexible. Manco espai i necessitat de cita prèvia fan que hi hagi poques hores disponibles, i molts més tràmits s’han de fer per internet. “Per determinats ciutadans que no tenen accés a coneixements informàtics pot ser un problema”, explica Daniel Ruiz, vocal de la junta del Col·legi de Graduats Socials de les Balears.

Algunes d’aquestes gestions són complicades per a molts usuaris i de vegades, segons Ruiz, s’endarrereixen. Per exemple, la sol·licitud de pensions de viudetat o d’orfandat i les prestacions per incapacitat temporal.

Independentment del tipus d’atenció, Comissions Obreres lamenta que hi ha un problema endèmic agreujat per la pandèmia: la falta de personal.m”Si vas a qualsevol lloc de l’administració de l’Estat de tota Balears, et trobes gent que li queden quatre, tres, cinc anys per jubilar-se i que falten mans”, lamenta Montse Pascual, coordinadora de la secció d’Administració de l’Estat del sindicat a les Illes.

I els funcionaris més joves de la Península normalment no queden a les Illes: fan feina fins que tenen prou punts per concursar, ja que troben massa car viure a les Illes. Aquest problema també afecta altres departaments com el SEPE.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El nombre de malalts a les UCI per Covid es manté en risc mitjà i se situà en el 12,6%

A planta, hi ha 102 pacients hospitalitzats, un més que ahir divendres i la taxa de positivitat de les proves...

Tres ferits lleus en un accident a Son Rapinya

Els veïnats denuncien les contínues carreres que hi ha a les nits, i que avui haurien ocasionat el sinistre

La línia 2 de l’EMT passa a ser gratuïta

La mesura està emmarcada dins el projecte 'Palma Camina' i té l'objectiu d'oferir alternatives a l'ús del vehicle privat

Cinc persones ferides en un accident greu a la carretera de Felanitx

Una dona de 22 anys ha sofert un traumatisme toràcic i un trauma abdominal i els altres ferits han patit...