societat

El Col·legi de Graduats Socials demana a la Seguretat Social que prioritzi l’atenció presencial

A la limitació d'aforaments per la pandèmia se suma la reducció d'espai per les obres de la seu de Palma. Lamenten que molts ciutadans no se'n surten amb els tràmits telemàtics. CCOO considera que les plantilles són escasses


Hi ha tràmits de la Seguretat Social que s’han de fer per internet, i això suposa una gran dificultat per a alguns ciutadans. És l’avís que fan els graduats socials de les Illes. L’atenció presencial es comença a recuperar, però continua limitada per la pandèmia. Segons els sindicats, les obres de la seu de l’organisme a Palma redueixen encara més l’espai i les cites disponibles.

Alguns ciutadans que vénen a fer consultes a la Seguretat Social es troben un cartell que avisa que fan obres. Per l’atenció presencial, els convida a anar a un altre espai del carrer de la Vinyassa de Palma, més petit. Això, just quan la pandèmia obliga a restringir la cabuda.

Tot va amb cita prèvia, quan, segons el Col·legi de Graduats Socials, abans, el servei era més flexible. Manco espai i necessitat de cita prèvia fan que hi hagi poques hores disponibles, i molts més tràmits s’han de fer per internet. “Per determinats ciutadans que no tenen accés a coneixements informàtics pot ser un problema”, explica Daniel Ruiz, vocal de la junta del Col·legi de Graduats Socials de les Balears.

Algunes d’aquestes gestions són complicades per a molts usuaris i de vegades, segons Ruiz, s’endarrereixen. Per exemple, la sol·licitud de pensions de viudetat o d’orfandat i les prestacions per incapacitat temporal.

Independentment del tipus d’atenció, Comissions Obreres lamenta que hi ha un problema endèmic agreujat per la pandèmia: la falta de personal.m”Si vas a qualsevol lloc de l’administració de l’Estat de tota Balears, et trobes gent que li queden quatre, tres, cinc anys per jubilar-se i que falten mans”, lamenta Montse Pascual, coordinadora de la secció d’Administració de l’Estat del sindicat a les Illes.

I els funcionaris més joves de la Península normalment no queden a les Illes: fan feina fins que tenen prou punts per concursar, ja que troben massa car viure a les Illes. Aquest problema també afecta altres departaments com el SEPE.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Col·lapse a les urgències de Son Espases: Més de 40 persones esperen llit i el temps d’espera és de 60 hores

Els sindicats sanitaris denuncien que es tracta d'una mala organització dels recursos

Els gràfics i les xifres de la ruta migratòria Balears-Algèria

Fugint de la falta d'oportunitats, dia sí i dia també, arriben a les Illes Balears moltes pasteres procedents d'Algèria. Primer...

Els pediatres de les Illes: “La mascareta als patis ha de desaparèixer com més aviat millor”

Salut continua aconsellant que la mascareta es mantingui als patis dels centres educatius. Segons un informe publicat al Regne Unit,...

ARCA insisteix:”Per Nuredduna ha de passar el bus”

L'entitat conservacionista manté que la reconversió del carrer en zona per a vianants treurà de Pere Garau els veïnats de tota la vida