societat

El comitè d’empresa recomana els xòfers de l’EMT de Palma no cobrar en efectiu

Els responsables de salut han acusat la direcció de l'empresa municipal de "inaptitud i immobilisme"


El comitè de Salut laboral dels treballadors de l’EMT de Palma està delimitant amb cintes la zona més pròxima a les cabines de conductor perquè els passatgers guardin distància de seguretat, i els aconsella no cobrar en metàl·lic, perquè estiguin protegits contra el coronavirus.

Els responsables de salut del comitè d’empresa de l’EMT han acusat la direcció de l’empresa municipal de “inaptitud i immobilisme” a fi de prendre mesures per evitar el contagi massiu del coronavirus als treballadors de la companyia i han justificat en un comunicat l’adopció de “mesures dràstiques per a la protecció de la salut de tots i cadascun dels treballadors”.

El comitè de Salut laboral de l’EMT està delimitant la zona més pròxima a la cabina del conductor amb cintes, “per impedir l’accés del passatge a la part davantera” i, també, delimiten els dos seients més pròxims al conductor, “per mantenir la distància de seguretat de 1’5 metres que han establert les autoritats sanitàries”.

Per evitar la proximitat amb el passatge, els responsables de Salut de l’EMT també recomanen que tant la pujada com la baixada de l’autobús, es faci per la part posterior, per assegurar la salut dels treballadors i “garantir que es continuï donant aquest servei públic essencial”.

A més recomanen als conductors no cobrar en metàl·lic atès que l’empresa no els ha lliurat “les mesures de protecció necessàries per prevenir el contagi amb la major seguretat possible, atès que per cada autobús passen d’entre 200 i 1.000 persones per torn de treball”.

El comitè de Salut de l’EMT ha titllat d'”incomprensible” que la direcció estigui assignant “serveis de busos sense mampara de protecció, havent-hi més de 15 busos aparcats en cotxeres que sí que la tenen” i recomana als conductors “que no surtin a treballar amb busos sense mampara”.

“Hem de protegir-nos nosaltres mateixos al màxim possible, atès que el director de l’empresa, Mateo Marcús, ens ha donat l’esquena”, conclou la nota.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

958 casos confirmats i 33 morts amb Coronavirus a les Balears

Els positius continuen pujant però creixen a un ritme més lent

Un 30% per cent manco de gent acudeix a les urgències de Son Espases

L'àrea té habilitat un espai delimitat i separat de la resta per prendre mostres al personal sanitari que pot tenir...

Els experts alerten: el tancament d’escoles agreuja les desigualtats educatives

Es calcula que un mes sense classes equival a un retard cognitiu de quatre mesos i mig pels infants més...

Els comerciants de Menorca demanen ajudes per pagar el lloguer dels seus negocis tancats

Els de temporada no poden optar a les ajudes estatals per a autònoms perquè dia 14 de març no estaven...