societat

El comitè d’empresa de SFM demana una comissió d’investigació per resoldre el “col·lapse”

Asseguren que l'empresa pública estava avisada de la falta de manteniment dels combois exprés que s'han suspès aquesta setmana

El+comit%C3%A8+d%27empresa+de+SFM+demana+una+comissi%C3%B3+d%27investigaci%C3%B3+per+resoldre+el+%22col%C2%B7lapse%22

La supressió dels trens exprés entre Inca i Palma continuarà durant tota la setmana. Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) reconeix que la suspensió es podria haver previst i ja ha obert un expedient a l’empresa encarregada del manteniment dels combois. Els treballadors, però, demanen una comissió d’investigació per posar fi al que consideren un col·lapse dels serveis ferroviaris.

Vagons col·lapsats. És l’estampa d’avui matí a l’estació intermodal, després que SFM hagi suprimit els serveis exprés de primera hora entre Inca i Palma i el primer tren exprés de Manacor a Ciutat. Una avaria tècnica, causada pel deteriorament d’una de les peces presents als trens, ha obligat a retirar de circulació 2 unitats per motius de seguretat.

Els trajectes suprimits aquesta setmana són els de Palma a Inca de les 6.07h i 7.45h i, de fet, les següents sortides de trens ordinaris seran a les 6.17h i les 7.50h. Des d’Inca a l’Estació Intermodal s’han suspès els serveis de les 6.50h, 7.33h i 8.33h., però sí sortiran els trens ordinaris de les 6.56h, 7.39h i 8.39h. Tampoc no sortirà l’exprés de Manacor a Inca de les 6.59h, però sí sortirà el tren ordinari que fa aturada a totes les estacions de les 6.25h.

La suspensió de les línies exprés ha suposat que el servei ordinari hagi absorbit el trànsit de passatgers, col·lapsant el servei en hora punta.

El comitè d’empresa de SFM ha sol·licitat una comissió d’investigació per depurar responsabilitats. Asseguren que l’empresa estava avisada de la falta de manteniment dels combois des de fa 2 anys, un fet que se sumaria a les averies que freqüentment experimenten els serveis ferroviaris.

Per la seva banda, el gerent de SFM, Mateu Capellà, sostè que els serveis suprimits són els que afecten menys passatgers, tot i que reconeix que l’avaria es podria haver previst. En aquest sentit, SFM ha obert un expedient a l’empresa de manteniment per no haver pres mesures amb més antelació per evitar afectar el servei.

Amb tot, SFM espera restablir els horaris habituals aquesta setmana.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

900 pacients menorquins d’alt risc en cas de contagi per Covid reben els medicaments a ca seva

La Creu Roja els els porta sense que hagin de desplaçar-se a l'Hospital Mateu Orfila

Un jove músic de Llubí fa una cançó, que és un clam d’amistat en temps de confinament

Joan Perelló Vega la dedica a tots els al·lots de les Balears, que no es poden veure amb els altres...

El Consell d’Eivissa construirà un centre de baixa exigència provisional al costat del Recinte Firal

El projecte costarà un milió i mig d'euros i acollirà els 56 sensesostre que passen la quarantena al poliesportiu de...

45 centres de salut de Mallorca obriran els festius de Setmana Santa

Hi haurà un equip format per personal mèdic, d'infermeria i d'admissió