X

El conflicte docent s’intensifica pel concurs de trasllats d’Educació

Centenars de persones han protestat aquest dissabte a Palma contra el concurs, mentre els docents estabilitzats no entenen la polèmica i diuen que les regles del joc no han canviat

28/10/2023

El conflicte docent s’intensifica pel concurs de trasllats d’Educació

El conflicte docent s’intensifica. Centenars de persones han protestat aquest dissabte a Palma contra el concurs de trasllats d’Educació, en considerar que perjudica els docents amb oposicions aprovades a l’hora de triar plaça definitiva. El personal estabilitzat no entèn la polèmica mentre el Govern diu que treballa perquè tothom pugui triar l’illa on vol fer feina.

Els docents amb oposicions aprovades treuen múscul. Unes 400 persones s’han concentrat la plaça Espanya de Palma per protestar contra el concurs de trasllats d’Educació que, diuen, pot perjudicar 10.000 funcionaris de carrera amb oposicions aprovades. El grup Funcionaris Docents Units, convocant de la manifestació, reclama que el concurs de trasllat sigui meritocràtic i que haver aprovat oposicions puntuï al concurs de trasllats.

“Demanam que la convocatòria de concurs de trasllats el duncionaris de carrera que hem passat per un procés d’oposició puguem escollir plaça abans”, declara John Vo, portaveu del grup Funcionaris Docents Units. El col·lectiu assegura sentir-se decebut amb els sindicats educatius i no descarten la via judicial o altres mesures de pressió si Educació no mou fitxa davant el que consideren una injustícia. “Quan vaig aprovar les oposicions però em vaig quedar sense plaça no se’m va contar la experiència docent a 0-3 anys. Quan vaig tornar aprovar i aconseguir la plaça sí que em va contar aquesta experiència, però si ara vulgués fer un concurs de trasllats parteixo amb molt poca puntuació, en contra de les meves companyes estabilitzades“, declara Cristina Ruiz, que va aprovar les oposicons docents l’any 2021.

Els docents estabilitzats, per part seva, no entenen la polèmica i diuen que les regles del joc no han canviat. “Hem estat 3.500 professors estabilitzats que en el transcurs de les oposicions no havíem trobat prou plaçes per estabilitzar la seva feina i ho vàrem fer per concurs de mèrits. Quan va començar el procés sabíem quines eren les regles del joc“, considera Bartomeu Matas, professor del Grau Superior de Vitivinicultura estabilitzat.

Des de la Conselleria d’Educació recorden que el procés d’estabilització marca que el personal estabilitzat és funcionari de carrera i que poden participar al concurs de trasllats “igual que han pogut participar les persones que han aprovat unes oposicions amb anterioritat”, insisteix el director general de Personal Docent, Salvador Ruiz. Des d’Educació asseguren que enguany el concurs es farà “com sempre, per ordre de puntuació” i que facilitaran que tothom triï l’illa on fer feina.

El procés per adjudicar les places comença divendres 3 de novembre.

28/10/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris