espanya

El Congrés dels Diputats autoritzarà avui la segona pròrroga de l’estat d’alarma

La sessió d'aquest dijous és la tercera en un mes amb l'hemicicle pràcticament buit i el vot telemàtic generalitzat

El president del Govern, Pedro Sánchez, al Congrés dels Diputats aquest dijous. /EFETota la informació sobre el coronavirus

El Congrés dels Diputats autoritzarà previsiblement aquest dijous la segona pròrroga de l’estat d’alarma amb el “sí” de PP i Ciutadans.

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha reclamat al Congrés que doni suport a la segona pròrroga de l’estat d’alarma perquè “continua sent una mesura essencial per a protegir la vida i la salut dels ciutadans”.

En la seva intervenció a l’inici del ple que debat aquesta pròrroga, Sánchez ha assenyalat que és “una evidència inqüestionable” que l’estat d’alarma està funcionant, i ha recalcat que les dades de la pandèmia, “amb tota la prudència”, comencen a ser “encoratjadores” i, després de la primera etapa de l’emergència, “comencem la segona: doblegar la corba”.

“L’incendi que ha provocat la pandèmia comença a estar baix control”, ha dit Sánchez, qui, no obstant això, ha advertit que l’estat d’alarma es mantindrà fins que els científics ho considerin perquè no es pot tornar al punt de partida.

Per això, ha insistit a demanar aquest suport. “Hem de fer aquest nou esforç per sortir del túnel”, ha dit.

Amb tot, durant el seu torn de paraula, Sánchez ha demanat a la Unió Europea mesures “que donin suport a l’endeutament dels estats”.

La segona pròrroga de l’estat d’alarma provocarà que els espanyols passin, almenys, un mes i mig confinats en les seves llars. Ha estat la mesura principal per aplacar la pujada exponencial de contagis per coronavirus.

No és, no obstant això, la mesura més difícil, com ha reconegut aquest dijous el Govern. Les etapes que venen, dins de la lluita contra la pandèmia de la COVID-19, hauran d’evitar nous brots.

Fins que arribi aquest moment Sánchez haurà de confrontar la seva gestió amb la visió dels grups d’oposició, que s’ha anat enrarint, fins al punt que el PP votarà aquest dijous en contra de dos dels darrers decrets llei.

Perquè el Congrés, a més de debatre l’aval a una segona pròrroga, acollirà la convalidació de tres decrets llei destinats a alleujar les severes conseqüències econòmiques i socials que està generant el coronavirus. És més que probable que el Govern hagi d’escometre canvis en ells.

La sessió d’aquest dijous serà la tercera en un mes amb l’hemicicle pràcticament buit i el vot telemàtic generalitzat. Ho han demanat un total de 307 diputats en una Cambra de 350, la qual cosa indica el nombre de parlamentaris que assistiran al Congrés.

El president, a les 9 hores, serà l’encarregat d’iniciar la sessió amb l’exposició dels motius que han portat al seu Govern a demanar una nova pròrroga de l’estat d’alarma.


Tota la informació sobre el coronavirus

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

271 nous casos confirmats de coronavirus a Espanya

En els últims 14 dies, 1.071 persones han iniciat símptomes de la malaltia, dels quals 320 els van iniciar durant l'última setmana

Balears podria ser al juny un corredor segur per a alemanys i nòrdics, però no per als anglesos

La ministra Reyes Maroto ha assenyalat que, tot i que s'ha parlat amb turoperadors com TUI i Jet2holidays, al Regne...

51.482 professionals sanitaris infectats des de l’inici de la pandèmia

La xifra total de positius acumulats arriba als 238.564, dels quals 2.951 han estat diagnosticats en la darrera setmana

39 persones han mort de coronavirus en els últims set dies a Espanya

A més, s'han confirmat 187 nous casos respecte a aquest dijous, per a un total de 238.564 positius