política

El Consell abona més de 300 mil euros als sectors econòmics de vuit municipis de Mallorca

Els pobles que es veuran beneficiats per aquestes ajudes són Palma, Sant Llorenç, Sant Joan, Lloseta, Manacor, Muro, Campos i Alcúdia

Fotografia aèria de Manacor, un dels municipis beneficiats per les ajudes del Consell de Mallorca


El Consell de Mallorca, a través de la Fundació Mallorca Turisme, ha abonat aquest dissabte altres 337.500 euros als sectors econòmics de vuit municipis, entre ells, Palma, Sant Llorenç, Sant Joan, Lloseta, Manacor, Muro, Campos i Alcúdia. Aquesta quantia se suma a les ajudes pagades amb anterioritat i sumen un total de 9.677.717 euros. Des del maig passat ja s’han beneficiat 5.190 treballadors autònoms o empreses.

Es tracta d’ajudes directes convocades gràcies a l’aportació de la institució insular, els ajuntaments i el Govern balear per contribuir a pal·liar les conseqüències de les restriccions a causa de la Covid en el teixit empresarial local (restauració, comerç, transport, cultura, oci i altres sectors afectats).

En total, la Fundació tramita ajudes directes per als sectors econòmics de 22 municipis de l’illa, concretament de Palma, sa Pobla, Sencelles, Banyalbufar, Sant Joan, Muro, Campos, Mancor, Felanitx, Campanet, Valldemossa, Capdepera, Puigpunyent, Alcúdia, Porreres, Búger, Sant Llorenç, Maria de la Salut, Manacor, Lloseta, Estellencs i Binissalem. Depenent de cada municipi, les ajudes són d’entre 200 i 3.000 euros.

El pressupost de totes aquestes ajudes prové del fons comú del Consell, del Govern i dels ajuntaments, al qual cada institució aporta la mateixa part proporcional -un 33%-, a excepció dels casos de Palma, Alcúdia, Sant Llorenç i Lloseta, on els ajuntaments han fet una aportació superior per als seus sectors econòmics. El Consell, a través de la Direcció Insular de Desenvolupament Local, ha redactat les convocatòria, mentre que la Fundació Mallorca Turisme tramita i atorga les ajudes.

Altres 28 consistoris van optar, no obstant això, per gestionar les ajudes directament, per la qual cosa el Consell els va adjudicar 2,41 milions d’euros perquè convoquessin les ajudes pel seu compte. El mateix va fer el Govern i, amb l’aportació pròpia de cada ajuntament, les ajudes en aquests 28 municipis superen els set milions d’euros.

D’altra banda, el mes passat el Consell i el Govern van reforçar les accions de reactivació econòmica amb la signatura d’un nou conveni que donarà lloc a més actuacions de recuperació econòmica i turística per un total de cinc milions d’euros.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Negueruela posa en valor el diàleg social però acusa el PP de crear crispació amb la vaga

La notícia de l'ajornament de la vaga de fems agafa el conseller de Treball a Menorca

La Llei d’Educació i els Pressuposts de l’Estat, a debat en el ple del Parlament d’aquesta setmana

La Cambra Autonòmica votarà l'esmena a la totalitat presentada per Vox contra la llei educativa

El síndic major assegura que la independència de la Sindicatura de Comptes està garantida

Joan Rosselló, al capdavant de l'òrgan de control des de l'any 2015, ha pres possessió del càrrec per tres anys...

La delegada del govern central, Aina Calvo: “Son Tous acollirà migrants en tendes de campanya en les pròximes hores”

"Estam pendents, des de fa setmanes, de la connexió elèctrica. Estam cercant un generador elèctric d'emergència". 27 embarcacions amb 306...