eivissa

El Consell d’alcaldes acorda els criteris de repartiment del PIOS

El barem poblacional guanya força contra el territorial per repartir els 5,5 milions

El+Consell+d%27alcaldes+acorda+els+criteris+de+repartiment+del+PIOS

Finalment, el Consell d’Alcaldes ha aprovat repartir els cinc milions i mig d’euros del Pla Insular d’Obres i Serveis, donant més pes al criteri poblacional que no a l’extensió del municipi. Aquest nou plantejament, que varia respecte de la primera proposta, ha propiciat que el batle d’Eivissa, que havia estat crític amb l’anterior proposta, es mostri ara “moderadament satisfet”.

El nou acord dona més pes al criteri poblacional, un 62% del repartiment, això farà que la ciutat d’Eivissa passi de rebre 54 euros per habitant, 3 euros més que l’anterior proposta on s’equiparava el criteri de població i el d’extensió del territori.

Per municipis, Eivissa rebrà 1,2 milions, i se suma a aquesta quantitat el milió i mig que li correspon per la Llei de Capitalitat que aporta el Consell. De la resta de municipis, Santa Eulària rebrà un 1,4 milions euros i Sant Joan més de mig milió.

Sant Joan de Labritja, amb 43.000 habitants menys que Vila però amb 110 quilòmetres quadrats més, rebrà del pla d’obres i serveix 102 euros per habitant, el doble que la ciutat d’Eivissa. El Consell també aplica un factor correctiu, per això: Santa Eulària, Sant Josep i Sant Antoni, rebran la mateixa quantitat per habitant: 44 euros.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Stuart Rogerson arriba a Eivissa després de passar 9 mesos a la mar

Una aventura de 10 mil milles nàutiques que ha conclòs a Cala d'Hort amb la rebuda de familiars i amics.

S’instal·la a la platja de Figueretes el primer ‘Hi Point’ d’Eivissa

Està equipat amb un desfibril·lador, un botó d'emergències de l'112 i un semàfor que marca la intensitat de radiació solar.

Tanca la l’escoleta de Benirràs pel positiu per Covid-19 d’una alumna

Es faran proves PCR a 8 alumnes que han tingut contacte directe amb el menor afectada.

Aparcar a Vila aquest estiu resulta més fàcil

A la ciutat hi ha 3030 places d'aparcament en zona blava i 3000 més en els pàrquings dissuassius