economia

El Consell de Mallorca abona 1,7 milions més a sectors afectats per la covid-19

Es tracta d'ajudes directes a establiments, empreses i autònoms dels sectors de restauració, cultura, distribució majorista, discoteques, gimnasos, organització d'esdeveniments, firaires i balnearis


El Consell de Mallorca ha abonat aquesta setmana,mitjançant la Fundació Mallorca Turisme, 1.784.500 euros més als sectors econòmics de l’illa afectats per la COVID-19.

Segons ha informat el Consell aquest dissabte en nota de premsa, es tracta d’ajudes directes a establiments, empreses i autònoms dels sectors de restauració, cultura, distribució majorista, discoteques, gimnasos, organització d’esdeveniments, firaires i balnearis.

Amb aquests pagaments, la institució insular ja ha abonat 22.478.500 euros en ajudes per a compensar la situació econòmica complicada que ha deixat la pandèmia en les empreses de l’illa. En total, ja s’han pagat 10.521 sol·licituds.

Des de desembre de 2020, el Consell ha tret diverses convocatòries d’ajudes per un total de 26 milions d’euros. Per a la institució, cal destacar l’agilitat aconseguida en el pagament de les ajudes, que ha apuntat es pot comprovar en els abonaments al sector de restauració, on pràcticament el 100% de les persones sol·licitants ja han cobrat –19.684.000 euros d’un total de 20 milions que s’han destinat–. I també ha destacat que ja s’han pagat el 100% de les ajudes directes a empreses i treballadors autònoms de la cultura –400.000 euros–.

El mes de gener, recorden, es va crear una oficina específica dins de la Fundació Mallorca Turisme per a gestionar, tramitar i concedir de la manera més senzilla i ràpida possible totes aquestes ajudes del Consell destinades a contribuir a pal·liar la situació generada per la COVID-19. Aquesta tramitació es fa a través de la web www.ajutsmallorca.com.

Aquesta oficina, ha avançat així mateix, també servirà per a gestionar part de les ajudes al teixit empresarial municipal que financen el Consell, el Govern i els ajuntaments de Mallorca. En global, aquestes ajudes suposaran una inversió mínima de 22 milions d’euros, que també revertiran en el teixit empresarial i comercial de cada municipi en compensació pels greuges econòmics causats per la pandèmia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Govern i la CAEB aposten per la col·laboració publicoprivada

L'executiu farà públic un document que marcarà el full de ruta per ajudar l'enfocament dels que optin als fons europeus

Els britànics comencen les vacances cap a les destinacions “en verd”

Les reserves cap a les Illes estan paralitzades per les restriccions que imposa el govern del Regne Unit

Un 20% de places ocupades en el primer vol que aterra a Eivissa procedent del Regne Unit

Els britànics han de costejar-se un total de quatre PCR per visitar les Balears

El sector de l’estètica i la perruqueria de Menorca demana el retorn a l’IVA reduït

Es queixen de la doble pressió fiscal per l'IVA del 21% i els efectes de la pandèmia