SOCIETAT

El Consell de Mallorca ampliarà en 20 municipis el Servei d’Atenció Integral a Domicili de l’IMAS

L'objectiu de l'IMAS és arribar a estendre el servei a tots els municipis de Mallorca en un termini de tres anys


La presidenta del Consell de Mallorca Catalina Cladera i el conseller insular de Drets Socials i president de l’IMAS, Javier de Juan, han presentat l’ampliació del Servei d’Atenció Integral a domicili (SAID) de l’IMAS als 20 municipis que està previst que passin a formar part del programa.

El municipi d’Alcúdia, que s’acaba d’incorporar al SAID, juntament amb Andratx, Banyalbufar, Bunyola, Búger, Campanet, Deià, Escorca, Esporles, Estellencs, Fornalutx, Mancor, Muro, Pollença, Puigpunyent, Sa Pobla, Santa Margalida, Selva, Sóller i Valldemossa s’afegiran a aquest servei de l’IMAS, que des de l’any 2017 dóna atenció integral i especialitzada a persones majors en situació dependència que volen romandre en el seu entorn en 18 municipis. L’objectiu del IMAS és arribar a estendre el servei a tots els municipis de Mallorca en un termini de tres anys.

En aquest sentit, Cladera ha afegit que aquest servei “és la gran aposta de la institució insular. Avançar cap a un canvi del model d’atenció a persones majors, més individualitzat, en el seu entorn i en el que puguin decidir, i així donar resposta a dos grans reptes de futur que el model residencial no pot afrontar en solitari, l’envelliment progressiu i l’augment de l’esperança de vida de la població. I aquests reptes el Consell els vol afrontar amb tots els ajuntaments de Mallorca”.

L’acte, que ha comptat amb la intervenció de la batlessa d’Alcúdia, Bàrbara Rebassa, ha permès veure el documental ‘Al teu costat’ que recull les experiències de quatre usuaris del servei, així com una taula rodona moderada pel director insular d’Atenció comunitària i projectes estratègics de l’IMAS, Omar Lamin, i en la qual han participat representants dels serveis socials d’Inca i Santanyí a més d’usuaris i treballadors del servei que han comptat les seves experiències amb el programa.

El conseller insular De Juan, per part seva, ha estat l’encarregat de tancar la trobada, explicant que des de l’IMAS es pensa “que aquest és el model d’atenció cap al qual cal anar, al d’anar amb compte de persones majors i persones amb dependència que volen romandre en el seu entorn, amb les persones que volen, però sense renunciar a una atenció professional”. De Juan ha apuntat, a més, que “aquest tipus de servei no és una qüestió d’una sola administració, sinó que es tracta de col·laborar, com ja s’està fent des dels serveis socials municipals, els serveis socials especialitzats i els serveis de salut”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |