X

El Consell de Mallorca anuncia una inversió de 114 milions d’euros l’any que ve per als ajuntaments

La institució insular destinarà 71 milions d'euros en inversions als consistoris i 43 milions per evitar que Tirme dupliqui la tarifa de fems 

13/11/2023

El Consell de Mallorca anuncia una inversió de 114 milions d’euros l’any que ve per als ajuntaments

Redacció

Avui matí s’ha celebrat a Alcúdia l’Assemblea de batles i batlesses de Mallorca.

Allà és on el Consell de Mallorca ha anunciat una inversió de 114 milions d’euros l’any que ve destinada als ajuntaments. El seu president, Llorenç Galmés, ha explicat a l’assemblea de batles i batlesses que la institució insular destinarà 71 milions d’euros en inversions als ajuntaments. A més, ha dit, s’habilita una partida de 43 milions per evitar que Tirme dupliqui la tarifa de fems. L’oposició, per contra, ha criticat que ha faltat negociació amb l’empresa.

L’assemblea ha debatut també una moció per reclamar al govern central que els ajuntaments puguin continuar emprant el superàvit, una mesura que finalitza enguany i que preocupa els consistoris. Tots han aprovat per unanimitat fer un front comú per reclamar a Madrid que puguin seguir emprant els romanents de tresoreria. També s’ha parlat sobre la gestió de les colònies felines, arran de la nova llei estatal de benestar animal. Els ajuntaments reclamen compensacions econòmiques per fer-se càrrec de la castració i el xipatge dels moixos.

13/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris