X

El Consell de Mallorca aprovarà definitivament el PIAT el proper 9 de juliol

El text definitiu permet nous hotels rurals i augmenta les exigències de sostenibilitat

26/06/2020

El Consell de Mallorca aprovarà definitivament el PIAT el proper 9 de juliol

El Consell de Mallorca ha anunciat que el pròxim 9 de juliol aprovarà definitivament el Pla d’Intervenció d’Àmbits Turístics, el PIAT. La redacció definitiva consolida els eixos principals del document provisional, aprovat fa dos anys, com la zonificació o el sostre de places Hi han inclòs, però, algunes novetats. Així, es permetrà l’obertura de nous hotels rurals i augmenten les exigències de sostenibilitat.

La redacció definitiva del PIAT manté el sostre de places turístiques per a Mallorca en 430.000, de les quals un 10 per cent són de nova creació. Durant els pròxims 4 anys, i mentre els ajuntaments adapten els seus planejaments, hi continuarà havent una borsa provisional de places que es podran adquirir i que ara passa de 30.000 a 32.000. D’aquestes, 22.000 seran per a Estades Turístiques en Habitatges i la resta, per a hotels.

La consellera insular de Territori, Maria Antònia Garcias, ha destacat que l’objectiu del pla és evitar la “turistificació” del territori.

A les zones turístiques qualificades de madures i saturades, com ara s’Arenal o Magaluf, no es podran crear noves places, llevat de les de la modalitat que permet el lloguer durant dos mesos a l’any. D’altra banda, augmenten les exigències d’eficiència energètica dels establiments i, finalment, sí que es permet l’obertura de nous hotels rurals.

En la seva tramitació el PIAT ha rebut 26 al·legacions de particulars i 30 d’administracions, que segons el Consell han tengut un alt nivell d’acceptació. El pla s’aprovarà definitivament al ple de la institució insular el pròxim 9 de juliol.

26/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT