El Consell de Mallorca crearà dues borses separades de lloguer turístic

El+Consell+de+Mallorca+crear%C3%A0+dues+borses+separades+de+lloguer+tur%C3%ADstic

Unes 28.000 places sortiran a la venda a Mallorca exclusivament per instal·lacions de lloguer vacacional. El PIAT, el Pla d’intervenció d’àmbits turístics, que està a punt d’aprovar el Consell de Mallorca, ha decidit crear dues borses de places diferenciades en funció de la modalitat turística.

Ara hi ha una sola borsa de 43.000 places. A partir de dilluns els hotelers podran comprar-les a 3.500 euros cada una. A partir de l’1 d’agost es podran adquirir places de lloguer turístic al mateix preu que les hoteleres quan siguin edificacions unifamiliars i 875 quan hi hagi comunitat de veïnats. Però perquè això i la creació de dues borses sigui possible abans s’ha d’aprovar el conegut PIAT i la zonificació. Estava previst dia 19, però no serà així.

Si no s’aprova in extremis la zonificació en aquest ple, el Consell de Mallorca es pot trobar amb un problema: Dia primer d’agost s’aixeca la moratòria i es podran comprar places a unifamiliars a qualsevol punt de l’illa, estigui saturada o no.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El dissenyador japonès Kenzo Takada mor als 81 anys a París a causa del coronavirus

El reconegut creador va fundar el 1970 la marca de roba interncional Kenzo, destinada a perfums, roba i productes de...

Comença oficialment l’estiu del 2021, amb el dia més llarg i la nit més curta

Dilluns a les 05:32 hora oficial començarà l’estació més llarga. Durarà 93 dies i 15 hores fins el 22 de...

Favàritx només és accessible des d’aquest dissabte en autobús

La decisió del Consell d'avançar en onze dies l'entrada en servei del transport públic ha provocat el caos circulatori a...