X

El Consell de Mallorca es personarà en el cas de l’estafa a sancionats per infraccions urbanístiques

Hi ha 4 detinguts. Segons la policia, s'oferien per anul·lar expedients a canvi de doblers, amb l'argument fals de ser funcionaris col·laboradors

21/03/2024

El Consell de Mallorca es personarà en el cas de l’estafa a sancionats per infraccions urbanístiques

El Consell de Mallorca es personarà com a acusació particular en el cas de l’estafa a sancionats per infraccions urbanístiques. Hi ha 4 detinguts. Segons la policia, s’oferien per anul·lar expedients a canvi de doblers, amb l’argument fals de ser funcionaris col·laboradors.

Acusen els 4 detinguts d’enganyar persones sancionades per l’Agència de Defensa del Territori i fer-los creure que, a canvi de doblers, ells aconseguien anul·lar les sancions a una construcció il·legal urbanística gràcies a contactes amb funcionaris de l’administració.

Un dels afectats es decidí a denunciar-ho i la Policia Nacional xifra en mínim 370.000 euros l’estafa de la presumpta trama a diversos afectats.

El Consell de Mallorca, de qui depèn l’agència, es personarà com a acusació particular en el cas. La investigació descarta la implicació de cap funcionari.

Un dels detinguts, arquitecte, fins i tot movia papers amb l’Agència per, suposadament, aparentar que els doblers de les víctimes es dedicaven a cancel·lar les sancions, quan, en realitat, les multes ja eren fermes i no es podien recórrer.

A més dels pagaments, a canvi de les gestions inexistents, alguns perjudicats han hagut de fer front a interessos de demora i embargaments.

21/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris