X

El Consell de Mallorca habilitarà 18 noves places per a persones en situació d’exclusió social

En aquests dies l'IMAS ha posat en marxa el protocol d'emergència als seus albergs per les baixes temperatures

14/01/2024

El Consell de Mallorca habilitarà 18 noves places per a persones en situació d’exclusió social

La baixada de temperatures viscuda a les Illes en aquests darrers dies ha fet que el Consell de Mallorca posi en marxa el protocol d’emergència perquè les persones sense sostre es puguin allotjar a alguns dels seus centres. El que es fa, bàsicament, és ampliar places i agilitzar processos.

“Els donam el mateix que donam als residents: un ca seva. Un llit, berenar, dinar, sopar, una dutxa, roba nova, atenció mèdica…” ressalta Toni Moyà, director de la Fundació Social La Sapiència.

Com a la Casa de Família, a Ca l’Ardiaca també s’hi han ampliat les places aquests dies. I a partir del segon dia, la xifra dels sensesostre que ha anat allà a refugiar-se ha anat creixent. A més, destaca Biel Gelabert Noguera, el seu director, “s’amplia també el servei de la Unitat Mòbil d’Emergència Social”. És a dir, l’atenció a aquells que són al carrer, i no volen anar a un d’aquests albergs. “Procuram, sobretot, donar suport i companyia, i intentar convèncer alguna d’aquestes persones que vengui aquí a dormir”.

Això, tot i que en aquests moments tots els centres es troben pràcticament plens. “Podríem tenir un o dos centres més, perquè hi ha gent al carrer que espera per entrar”, recorda Toni Moyà. De moment, el Consell habilitarà de manera immediata un nou dispositiu permanent de 18 places.

Notícies relacionades >

14/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT