X

El Consell de Mallorca no descarta limitar l’arribada de vehicles a l’illa

El conseller insular de Mobilitat promet "mesures valentes" una vegada es disposi de totes les dades sobre la càrrega de les carreteres mallorquines

03/05/2024

El Consell de Mallorca no descarta limitar l’arribada de vehicles a l’illa

Imatge de la situció que es viu a la carretera d'accés al far de Formentor. Foto IB3

La saturació a la carretera de Formentor en l’inici de la temporada turística preocupa el Consell de Mallorca, que no descarta demanar a la DGT que s’ampliï la limitació de circulació vigent durant la temporada alta. Però el conseller insular de Mobilitat, Fernando Rubio, adverteix que no es prendrà cap mesura fins que estigui enllestit l’estudi de càrrega de les carreteres de l’illa, previst per a enguany.

Tampoc no es descarta limitar l’entrada de vehicles a l’illa, com s’ha fet a Formentera. Un altre punt calent és el del túnel de Sóller, on dimecres i dijous passat s’han aplicat talls intermitents per motius de seguretat. La setmana que ve s’analitzarà amb el màxim responsable de la DGT, Pere Navarro, quines mesures addicionals s’han de plantejar per millorar la fluïdesa del trànsit.

La portaveu del PSIB al Consell, Catalina Cladera, acusa el govern de Llorenç Galmés de no actuar per complir la seva promesa electoral de “desembossar” Mallorca. Rubio ha replicat que va ser el Govern de Cladera el que no va fer res per tenir l’estudi de càrrega necessari per poder prendre les decisions oportunes.

Per descongestionar els accessos a Palma des de l’autopista d’Inca , el Consell projecta un nou carril d’incorporació a les sortides de Son Hugo, la carretera de Sóller i la carretera de Valldemossa. Les obres podrien començar l’any que ve.

 

 

03/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris